Konkarikuljettaja Tuohino esittelee uutta WRC-kalustoaan Ruotsin MM-rallissa – ”Mun aamuilla ei ole niin kiire”

Janne Tuohino. Kuva: Toni Heinonen

Janne Tuohino ajaa tänä viikonloppuna MM-rallin WRC-autolla ensimmäistä kertaa 13 vuoteen.

Tuohino starttasi torstai-iltana Ruotsin ralliin JanPro Racing -tiimilleen hankitulla Ford Fiesta WRC -autolla. Tuohino sai auton vasta pari viikkoa sitten M-Sportin tehtaalta.

Nykyään Dubaissa asuva Tuohino kilpailee itse Fiestalla vain Ruotsin MM-osakilpailussa, minkä jälkeen autoa on tarkoitus vuokrata asiakkaille.

– Viimeiset kaksi viikkoa olemme rakentaneet kaikkia asioita kuntoon. Päätettiin samalla, että korkataan itse auto, eikä pistetä sitä vielä vuokralle, Tuohino kertoi Rallit.fille.

Tuohino testasi autoa ennen kilpailua Oulun seudulla. Torstaina hän otti tuntumaa ajokkiin rallin testierikoiskokeella sekä illalla ajetulla yleisöerikoiskokeella, jolla hän jäi 9,3 sekuntia kärjestä.

– Auto on tosi hyvä. Sitä pitäisi oppia ymmärtämään, koska vielä tulee nosteltua liikaa kovassa vauhdissa. Tuollaista aeropakettia ei oikein osaa käsitellä. Toisaalta mun aamuilla ei enää ole niin kiire. Meidän arki koittaa joka tapauksessa maanantaina, menipä tämä ralli miten tahansa, Tuohino letkautti.

Tuohino ei ole asettanut itselleen minkäänlaisia tulostavoitteita viikonlopun kilpailussa. Pääasia on esitellä kalustoa ja tiimin toimintaa rallimaailmalle.

– Sen takia täällä ollaan, että saadaan tämä homma rullaamaan tulevaisuudessa. Meillä ei ole vielä asiakkaita, mutta muutamia keskusteluja on käyty. Olemme vasta saaneet kaiken valmiiksi; auto tuli hiljattain, teltat tulivat eilen ja tämä yleisön teltasta erottava aita tuli toissapäivänä. Ruotsin jälkeen aletaan markkinoida kunnolla, Tuohino suunnitteli.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja