Quantcast

Konkari Juha Salolla jäi ristiriitaiset fiilikset SM-kauden avauksesta – ”Harmittavan lähelle päästiin”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo sijoittui yhdessä Mikko Markkulan kanssa rallin SM-kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä toiseksi. 

Kolmannelta sijalta lauantaille startannut Skodaa ohjastava Salo aloitti ja päätti kilpailupäivän pohja-ajalla. Aamun ensimmäisellä Siikakämän (42,64 km) erikoiskokeella Salo kellotti 5,5 sekunnin pohja-ajan, joka nosti hänet 5,1 sekunnin päähän rallin kärjessä ajaneesta Skodan Teemu Asunmaasta.

Päivän toisella ja kolmannella EK:lla Asunmaa karkasi muilta ja ajoi voittoon. Rallin viimeiselle Ristilammin EK:lle (31,51 km) karkkilalainen kellotti 2,0 sekunnin pohja-ajan, jolla Salo vankisti kakkossijaansa.

– Vähän jäi ristiriitaiset fiilikset. Harmittavan lähelle päästiin, mutta lauantain kahdella selkeästi lumisemmalla pätkällä en vain onnistunut niin kuin olisin halunnut onnistua, ja ralli ratkesi siihen. Etenkin Heinunkierron (24,95 km) huono aika harmittaa. En vain päässyt kunnolliseen ajorytmiin ja se kostautui. Toki eiliset murheet tekivät takaa-ajostamme turhankin haasteellisen, mutta ainakin yritettiin sata lasissa, Salo summasi.

– Toki kakkossija on ihan jotain muuta, mitä tässä viime vuosina on Rovaniemeltä saatu aikaiseksi. Tärkeät pisteet meille. Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme siitä, että saimme budjettimme kasaan ja että pääsimme näyttämään osaamistamme. Kiitokset myös Printsportille asiantuntevasta huollosta. Auto ja renkaat toimivat hienosti.

Konkari aikoo kammeta mukaan nuorempien kilpakumppaniensa kyytiin taistossa SM-tittelistä.

– Edellisiin vuosiin verrattuna tästä tilanteesta on huomattavasti mukavampi lähteä jatkossa taistelemaan voitoista. Mitään ei olla menetetty. Mikon (Markkula) kanssa on hauska ajaa. Olemme mestaruustaistelussa mukana, Salo muistuttaa.

Lähde: Saloracing

Lue myös nämä

  • Uusimmat