Konkari Juha Salo janoaa kauden parasta tulosta – ”Pienet muutokset ajotekniikassa ovat tuottaneet tulosta”

Juha Salo. Kuva: Pekka Koski

Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Topi Luhtinen  hakevat tulevana viikonloppuna Seinäjoelta samanlaista ehjää  kokonaisuutta, joka toi ralli SM-sarjan edellisessä osakilpailussa  Kouvolassa rohkaisevan viidennen sijan.

Salo sanoo, että SM1-luokan ja  yleiskilpailun viides sija ei sijoituksena häntä tyydytä, kun tavoite on ajaa voitoista ja palkintopallisijoituksista.

– Tavoitteemme on Seinäjoella jatkaa siitä, mihin Kouvolassa jäätiin.  Pitää vetää vaan niin kovaa kuin pystyy. Ei siinä sen kummempaa  taktiikkaa tarvitse miettiä, Salo summaa.

– Etelä-Pohjanmaan tiestö on tunnetusti nopeaa, se sisältää pitkiäkin  suoria, joita seuraa tiukat mutkat tai risteys. Kouvolassa ajettiin hieman saman tyyppisillä teillä ja löysimme myös Kanta-Hämeestä yhden vastaavanlaisen testitien, jossa pääsimme treenaamaan risteysajoa.

Salo sanoo, että kalusto ja miehistö ovat valmiina taistelemaan kauden parhaasta tuloksesta.

– Automme toimii hienosti ja se on säädöiltään kunnossa. Meidän  kokonaisuuteen sopii mahdollisimman kesäiset ajo-olosuhteet, joten toivon viikonlopulle lämpöä ja auringonpaistetta.

Salo kertoo kokeilleensa testeissä myös erityylisten ajotapamuutoksien vaikutusta lopputulokseen.

– Taistelu ralli SM-sarjassa on nyt niin kovaa ja tasaista, että kaikki sekunnin kymmenykset ratkaisevat. Pienet muutokset ajotekniikkaani ovat tuottaneet tulosta ja niitä asioita on tässä kahdessa lyhyessä testissä hierottu vielä paremmin kohdilleen. Hyvillä  fiiliksillä lähdemme Seinäjoelle kilpailemaan.

SM Pohjanmaa-ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina  Seinäjoen ja lähikuntien alueella.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen