Konkari Juha Salo haluaa murtaa ”Pohjanmaan kirouksen” – ”Yritetään hyökätä heti ensimmäiseltä pätkältä”

Juha Salo. Kuva: Marko Mäkinen

Rallin SM1-luokan pistejohdossa kesäkauden toiseen SM-osakilpailuun Pohjanmaa-ralliin starttaava Skoda-kaksikko Juha Salo ja Topi Luhtinen hakevat tulevana viikonloppuna yhtälaista ehjää kokonaisuutta kuin edellisessä osakilpailussa Riihimäellä.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Salo lupaa lähtevänsä reitille samanlaisella tsempillä, joka toi Riihimäellä SM1-luokan ykköstilan.

– Koitetaan jatkaa siitä, mihin Riihimäellä jäätiin. Vaikka minulla on ollut jo pitkään sellainen ”pohjanmaan kirous”, ja en ole saanut  siellä pitkään aikaan mitään aikaiseksi, niin yritetään tänä vuonna tehdä poikkeus, Salo toteaa.

Salo ajoi viikonlopulla Punkalaitumen suunnalla rallia valmistavat testit ja kaikki on kunnossa tulevaan.

– Testitie oli hyvin saman tyyppinen kuin mitä Pohjanmaalla voisi kuvitella olevan. Auto, renkaat, ihan kaikki tuntui sielläkin hyvältä.  Ei tässä ole muuta kuin pistetään menemään vaan. Ajetaan pätkä kerrallaan. Sieltä ne yksitellen tulevat vastaan ja pidetään fokus tekemisessä.

– Toki jossain kohtaa rallia pitää miettiä myös kokonaisuutta ja SM-pisteitä, mutta emme me sitä ainakaan rallin alussa mieti.  Yritetään hyökätä heti ensimmäiseltä pätkältä, Salo lupaa.

Pohjanmaa-ralli käynnistyy jo perjantai-iltana, jolloin ohjelmassa on kolme erikoiskoetta.

– Kaikki lasketaan. Ei ole yhtään varaa antaa mitään ilmaiseksi. Pirun  kovaa ja rohkeasti pitää painaa menemään, mutta hauskaahan se vain on,  kun on kovaa kilpailua, Salo muistuttaa.

SM Pohjanmaa-ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ja lähikuntien alueella.

Jaa uutinen