Kommentti: WRC-tallipomo leikki vaarallista peliä, jos Ogierin kohuväitteissä on perää

Andrea Adamo ja Dani Sordo
Andrea Adamo ja Dani Sordo. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak teki huikean esityksen viime viikonloppuna ajetussa Portugalin MM-rallissa, mutta kisan jälkeen suurimmaksi puheenaiheeksi nousivat Sebastien Ogierin väitteet Hyundain tallipomosta Andrea Adamosta.

Portugalissa kolmanneksi sijoittunut Ogier teki paljastuksen kilpailun jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Ogier väitti, että Hyundai-pomo Adamo oli käskenyt Dani Sordoa pysähtymään sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella tien varteen pian lähdön jälkeen. Sordon olisi pitänyt päästää edelleen tallikaveri Thierry Neuville, minkä jälkeen Sordo olisi palannut tielle aiheuttamaan pölyhaittaa Toyotan Kris Meekelle.

Neuville jahtasi tuossa vaiheessa toisena ajanutta Meekeä. Lisäksi Hyundai käy Toyotaa vastaan kamppailua valmistajien MM-sarjassa.

Ogierin mukaan Sordo oli kieltäytynyt Adamon käskystä, minkä vuoksi maailmanmestari kiitti kilpakumppaniaan. Mutta entä jos Ogierin väittämä taktinen veto olisikin toteutunut? Se ei olisi ollut pelkästään likainen veto Adamolta vaan myös erittäin vaarallista peliä.

Katso alta kooste Portugalin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266274″ ap mute ]

 

Kuljettajat valittivat pölyä sunnuntaiaamun avauspätkällä, jolle he starttasivat kahden minuutin välein. Jos Sordo olisi päästänyt Neuvillen edelleen, espanjalainen ei olisi pystynyt ajamaan aivan Neuvillen perässä. Todennäköisesti välimatkaa olisi pitänyt jättää minuutin verran tien yllä leijuneen pölyn vuoksi. Tämä taas olisi tarkoittanut sitä, että Meeke olisi ollut tiellä niin ikään vain minuutin jäljessä Sordoa.

Kuljettajien mukaan kahden minuutinkaan lähtöväli ei ollut riittävä sunnuntaiaamuna.

– Pölyä oli todella paljon. Jouduin käytännössä pysähtymään nopeassa paikassa pölyn takia. Puiden välissä on mahdotonta nähdä, Fordin Elfyn Evans kuvaili Montimin erikoiskokeen jälkeen.

Harmaalla alueella liikkuminen ei todellakaan ole uusi ilmiö moottoriurheilussa. On nähty ronskeja ja likaisiakin temppuja, kun mestaruudet ovat olleet pelissä. Mutta tänä päivänä kyseenalaisia keinoja ei nähdä niinkään usein. Onneksi sellaista ei nähty viime viikonloppunakaan.

Pian Ogierin väitteen jälkeen Hyundain lehdistöpäällikkö kertoi allekirjoittaneellekin, ettei tallipomo Adamo halunnut lähteä mukaan näin alhaiseen keskusteluun. Sordo puolestaan kiisti Ogierin väitteet espanjalaislehti Marcan välityksellä. Toisaalta hänellä ei olisi ollut mitään muutakaan vaihtoehtoa, vaikka väitteissä olisi ollut perää.

Ogier kertoi kuulleensa Hyundai-pomon suunnitelmat omista lähteistään. Citroen-kuljettajan mukaan hänen luotettava lähteensä ei ollut kukaan hänen kilpakumppaneistaan. Vain muutama ihminen tietää totuuden asiasta, jolle tuskin koskaan saadaan täyttä varmuutta julkisuudessa.

Mutta mitenkäs se sananlasku menikään? Ei savua ilman tulta…?

Lue myös nämä

  • Uusimmat