Kolme WRC-tiimiä tähdittää rallia Virossa – ”Loistava valmistautuminen Suomen MM-ralliin”

Craig Breen. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tulevana viikonloppuna ajettava Rally Estonia on jälleen kerännyt ison nipun osallistujia. Kirkkaimpina tähtinä tuikkii kolmen eri WRC-tiimin kuljettajia. 

Mukana on tietenkin isäntämaan Toyota-kuski Ott Tänak sekä Citroenin Craig Breen ja Hyundain Hayden Paddon.  Kaikki kolme kuskia käyttävät Tarton ja Otepään maisemissa ajettavaa rallia valmistavana kisana heinäkuun lopun Suomen MM-rallia ajatellen.

– Tämä on kolmas kertani täällä, sillä olin mukana myös 2011 ja 2015. Vaikka pätkät ovat muuttuneet sen jälkeen, niin tämä on varmasti loistava valmistautuminen Suomen rallia ajatellen. Pätkät ovat tosi nopeita ja välillä jopa nopeampia kuin Suomessa. Ne auttavat minua tottumaan taas ajamaan tosi kovaa, Breen sanoo Citroen Racingin tiedotteessa.

– Tarkoituksena on auttaa Craigia löytämään paras mahdollinen iskukyky ennen Suomen rallia. Tämä on myös tärkeä lisä normaaleihin testeihin, sillä pääsemme ajamaan erilaisia teitä. Aina sitä myös saa parempaa dataa, kun ajaa kisavauhtia ja nuotin kanssa, Citroen-pomo Pierre Budar säestää.

Rally Estonian pätkät kaasutellaan lauantaina ja sunnuntaina. Rallin huoltoparkki toimii hiihdosta paremmin tunnetussa Otepään kaupungissa.

Suomalaisista nuoren kaartin tähdistä kisassa ovat mukana Hyundain Jari Huttunen sekä rallin SM-sarjaa dominoinut Eerik Pietarinen. Molemmat suomalaiset ovat myös mukana Jyskälän sorateillä muutaman viikon kuluttua ja tarkoituksena on hakea ajotuntumaa kauden ehkä tärkeintä kisaa varten. Osallistujalistalta löytyy myös Ford Escortilla ajava Tommi Hannuksela.

Muita tunnettuja nimiä osallistujalistalla ovat muun muassa norjalainen toisen polven rallilupaus Oliver Solberg, Ukrainan Valerii Gorban sekä virolaiset Karl Kruuda ja WRC-Fordilla kurvaileva Georg Gross.

 

Lue myös nämä