Quantcast

Kolme MM-starttia ja kolme palkintosijaa, Mikko Heikkilä tähtää rallimaailman huipulle – ”Tavoite on mennä niin pitkälle kuin tie riittää”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Loudlife Media/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun puhutaan nykyisistä suomalaisista rallitähdistä, aika moni tunnistaa Kalle Rovanperän ja Esapekka Lapin nimen. Melkein yhtä moni mattimeikäläinen osaa nimetä myös Teemu Sunisen ja Jari Huttusen nimet, kun mietitään mahdollisia tulevia maailmanmestareita.

Rallia tiiviimmin seuraavat tietävät myös Emil Lindholmin ja Teemu Asunmaan, mutta Mikko Heikkilän nimi on hieman tuntemattomampi jopa heille, jotka lajista jotain tietävät.

29-vuotias nurmijärveläinen on noussut äärimmäisen nopeasti kolkuttelemaan aivan terävintä huippua. Heikkilä ajoi R5-luokituksen Skoda Fabialla ensimmäisen SM-kautensa vasta viime vuonna napaten heti pronssia. Tänä vuonna Heikkilä taisteli Lindholmia vastaan Suomen mestaruudesta viimeiseen kisaan saakka, mutta taipui lopulta SM-hopealle.

Kausi 2021 on tuonut Heikkilälle myös ensimmäiset MM-rallit. Myös MM-ura on alkanut vakuuttavasti, sillä Rovaniemellä ja Virossa Heikkilä oli WRC3-luokassa kolmas. Viime viikonlopun Suomen MM-rallissa tulos kirkastui hopeaksi Lindholmin perässä.

– Hyvät mietteet jäi kisasta. Tavoitteet täyttyivät, kun pääsimme podiumille ja vauhtia saatiin nostettua Virosta. Rallin kohokohta oli yhdet pohjat R5-autojen joukossa. Se lämmittää mieltä, Heikkilä summasi viime viikonlopun Rallit.fille.

– Toisena ääripäänä siellä oli yksi rengasrikko, jossa hukkui puolisen minuuttia aikaa. Muuten kisa oli kuitenkin ehjä, eikä oltu missään vaiheessa tien sivussa parkissa, minuutin luokkavoitosta jäänyt Heikkilä jatkoi.

Heikkilä aloitteli ralliuraansa Ladalla ja Daihatsulla vuosina 2012-14. Kuitenkin vasta kausina 2017-18 yritystä oli jo enemmän, kun Heikkilä kiersi Honda Civicillä SM-sarjassa. Viimeisen parin kauden aikana on kuitenkin käynyt selväksi, minkä tason rattimiehestä oikein on kyse.

– Tavallaan nousu on ehkä ollut nopeaa, mutta itsestä tuntuu, että tässä on mennyt tosi kauan. Se varmaan johtuu enempi siitä, että pääsin vasta aika myöhäisellä iällä aloittelemaan tätä rallin ajamista. Se on tuonut omat haasteensa, Heikkilä kertoi.

– On me yritetty harjoitella ja treenata kovasti tätä hommaa. Tavoite on koko ajan ollut mennä niin pitkälle kuin tie riittää. Olemme tehneet vuosi vuodelta paremmin hommia.

Heikkilän kauden neljäs MM-ralli on edessä ensi viikolla Kataloniassa. Nurmijärveläinen ajaa ensimmäistä kertaa kilpaa urallaan asvaltilla.

– Se on kyllä aika kiva haaste. Mukavaa päästä sinne ajamaan. Jos kysyt tulostavoitetta, sitä ei kyllä ole antaa. Tärkeämpää on päästä ylipäätään opettelemaan asvaltilla ajamista. Ykkösprioriteetti on päästä maaliin. Toki haluan, että kisa on nousujohteinen ja vauhti kasvaisi koko ajan, Heikkilä sanoi.

Ensi vuonna SM-hopeamitalisti haluaa mitata tasoaan entistä useammin MM-sarjan kuljettajia vastaan.

– Ensi vuosi on vielä auki, mutta jos kysytään, mitä haluan, niin ehdottomasti lisää MM-ralleja. Toki SM-sarja kiinnostaa myös, koska siinä tulee paljon hyvää treeniä ja taso on äärimmäisen kovaa. Siellä saa aina hyvää kisaa aikaiseksi. Ilman muuta MM-sarja on se, mihin tähdätään. Siinä on aina toki muutama mutka matkassa.

Katso alapuolelta WRC3-luokan parhaat palat Suomen MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389283″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat