Quantcast

Kokenut WRC-kartturi lopettaa uransa – ”Nyt on oikea aika lähteä”

Craig Breenin kartanlukijana tällä kaudella toiminut Paul Nagle päättää pitkän uransa rallimaailman huipulla.
Paul Nagle
Paul Nagle. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aghadoen kaupungista Irlannista kotoisin oleva Nagle kilpailee viimeisen kerran MM-tasolla parin viikon kuluttua käynnistyvässä Katalonian osakilpailussa. 44-vuotias Nagle on miettinyt lopettamista jo jonkin aikaa, mutta lopullinen päätös syntyi ennen viime viikolla ajettua Uuden-Seelannin MM-rallia.

– Aika on nyt oikea. Olen miettinyt päätöstä pitkään ja hartaasti. Tiedän, että nyt on oikea aika lähteä, Nagle kertoo Kerry Motorsport News -sivustolla.

– Tämä on ollut suuri etuoikeus. Uralle on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Olen ollut hyvin onnekas, että olen päässyt tekemään tätä työtä. Erityismaininta Kris Meekelle ja Craig Breenille, jotka ovat jakaneet matkan kanssani.

Nagle ehti lukea nuottia MM-ralleissa jo kaudesta 2004 lähtien. Tuolloin mies debytoi juuri Kataloniassa Donie O´Sullivanin rinnalla. Vuonna 2006 Nagle oli mukana kahdeksassa MM-rallissa Gareth MacHalen aisaparina.

Tehdastiimiin Nagle nousi vuonna 2011, kun irlantilainen istui Minin WRC-autossa yhdessä Meeken kanssa. Meeken mukana Nagle kiersi MM-sarjaa yhteensä kuudella kaudella. Breenin kartturina mies toimi vuodesta 2019 lähtien. Lisäksi Nagle on lukenut nuottia uransa aikana muun muassa Andreas Mikkelsenille.

Kulunut kausi on ollut Breenille ja Naglelle tuskainen. Kausi alkoi hyvin kolmostilalla Monte Carlossa, mutta sen jälkeen kaksikko on nähty palkintopallilla vain Sardiniassa. Viimeisestä kuudesta MM-rallista viisi on päättynyt keskeytykseen.

Breenillä on sopimus vielä ensi kaudesta M-Sportin kanssa, mutta huhujen mukaan brittitalli hamuaisi miehestä eroon huonojen tulosten myötä. Vaikea kausi on varmasti osaltaan vaikuttanut Naglen päätökseen WRC-uran lopettamisesta.

MM-tasolla Nagle saavutti yhteensä viisi voittoa ja 18 palkintosijaa.

Katso alapuolelta Uuden-Seelannin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat