Quantcast

Kilpakumppani ylisti Jarkko Nikaran huikeaa suoritusta SM-rallissa – ”Ylivoimaisesti kovin kaveri”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä sijoittui kolmanneksi Mikkelin SM-rallissa. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilän tavoite täyttyi rallin SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa, kun hän ajoi kolmanneksi Mikkelin Vaakuna-rallissa viikonloppuna.

Heikkilä nousi palkintosijalle vasta kilpailun viimeisellä erikoiskokeella. Heikkilä oli 7,9 sekunnin päässä Jarkko Nikarasta ennen päätöspätkää, jolla Skoda-kuljettaja Heikkilä ajoi pohja-ajan. Nikara teki puolestaan pienen ajovirheen, ja putosi Heikkilän taakse neljänneksi 4,2 sekunnin erolla.

– Siinä kohtaa tuntui aika lailla voitolta. Sitä oli kuitenkin jollain tapaa luovuttanut olo ennen viimeistä erikoiskoetta, ja sitten se kuitenkin onnistui siitä huolimatta.

– Vielä viimeisen pätkän jälkeenkin oli luovuttanut olo. Sanoinkin siinä vain kartturille, että katso nyt, miten paljon kovempaa Nikara ajoi, mutta sitten huomasimme, että hän jäikin taakse, Heikkilä muisteli hetkiä rallin viimeisen erikoiskokeen maaliin saapumisen jälkeen.

SM1-luokan kärkikaarti ajaa nykyaikaisella Skoda Fabia R5 -kalustolla. Pitkältä kilpailutauolta tositoimiin paluun tehnyt Nikara oli puolestaan kaivanut tallistaan vanhan Mitsubishi Lancer Evo 9:n Mikkelin SM-ralliin.

Kilpakumppanit ylistivät kilpailun aikana Nikaran suorituksia ”museoautolla”, ja myös Heikkilältä lähti tiukan kaksintaistelun päätteeksi kehuterveiset saarijärveläisen suuntaan.

– Täytyy sanoa, että kaikki kunnia Nikaralle! Oli ylivoimaisesti kovin kaveri koko rallissa, hienosti ajoi. Oli tosi kova suoritus, hattua nostan, Heikkilä kehui.

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan Joensuussa helmikuun lopussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat