Kilpailijatiimin pomolta hauska heitto Kalle Rovanperälle – suomalaiskuljettaja repesi nauruun

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä sai onnittelut myös Toyotan kilpailijatiimin pomolta Belgian MM-rallin upean kolmostilansa jälkeen.

Rovanperän vauhti oli huikealla tasolla, vaikka ennen kisaa hänellä ei ollut juurikaan kokemusta WRC-autolla kilpailemisesta puhtaassa asvalttikisassa. Rovanperä pudotti tallitoverinsa Elfyn Evansin ja Sebastien Ogierin vauhdistaan päätöspäivänä Span moottoriradan maisemissa ja nappasi viimeisen palkintosijan Hyundain Thierry Neuvillen ja Craig Breenin perässä.

Neuvillella ja Breenilla oli aiempaa kokemusta Belgian haastavasta asvalttikisasta, eikä Rovanperä pystynyt vastaamaan Hyundai-kuskien vauhtiin rallin alussa. Mutta eivät pystyneet muutkaan kuljettajat.

– Jo ennen rallia oli tiedossa, että kärkisijat ovat menossa kuljettajille, jotka ovat ajaneet täällä useasti. Voin olla tyytyväinen, että olimme parhaita ensikertalaisia. Se tuntuu aina hyvältä, kun tulos tulee kovan taistelun jälkeen, Rovanperä ruoti kisan jälkeen Rallit.fille.

Rovanperän haastattelu keskeytyi hetkeksi, kun Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo tuli onnittelemaan suomalaiskuljettajaa ja paiskaamaan kättä.

– Menet liian kovaa, Adamo huikkasi, ja Rovanperä repesi nauruun.

Palkintokorokepaikka oli Rovanperälle WRC-uran ensimmäinen asvalttikilpailussa. Aiemmin hän oli niittänyt menestystä sora- ja lumiralleissa.

– Tämä on tärkeä juttu. Fiilis paranee, kun tietää vauhtia olevan kaikilla alustoilla. Vauhti on hyvällä tasolla asvaltilla, mutta vielä on paljon opittavaa, Rovanperä sanoi.

Kauden seuraava MM-osakilpailu ajetaan Kreikassa syyskuussa. Edessä on jälleen uusi haaste, kun pisteistä kamppaillaan Akropolis-rallissa, jota ei ole viime vuosina ajettu MM-osakilpailuna.

– Se on luonteeltaan raju kisa, siellä kyse on enemmänkin selviytymisestä. Katsotaan, miten olosuhteet sopivat meille, MM-sarjassa neljäntenä oleva Rovanperä tuumi.

Kuuntele alta Kalle Rovanperän tunnelmat Belgian MM-rallin jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat