Keltaisen lehdistön kynsissä ryvettynyt Jari-Matti Latvala valmis Katalonian haasteeseen – ”Olen todella motivoitunut”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Erokohunsa myötä lehdistön hampaisiin joutunut Jari-Matti Latvala vakuuttaa olevansa täydessä iskussa, kun MM-sarjan toiseksi viimeinen ralli ajetaan ensi viikolla Espanjassa.

Latvala on osallistunut soraa ja asvalttia yhdistelevään Katalonian ralliin 15 kertaa aiemmin, joten kisat metkut ovat hallussa. Tuurilainen ei ole koskaan voittanut Katalonian rallia, mutta on ollut monta kertaa aiemmin podiumilla.

– Olen aina tykännyt Espanjan kisasta, joka yhdistelee asvalttia ja soraa. Asvalttipätkät ovat siellä parhaita, mitä meidän sarjassa on.  Minulla oli hyvät testit ennen kisaa ja luotto autoon on kova, Latvala summaa.

– Olen todella motivoitunut ja odotan innolla, että pääsen taas autoon. Yritän tietenkin saavuttaa mahdollisimman hyvän tuloksen, jotta voimme voittaa jälleen valmistajien mestaruuden, Toyota-kuski jatkaa.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Latvalan tulevaisuus MM-sarjassa on vaakalaudalla. Suomalaiskonkari kamppailee tallikaveriaan Kris Meekea vastaan ensi kauden työpaikasta Toyotalla. Meeke on kerännyt tällä kaudella 14 pistettä suomalaista enemmän. Pohjoisirlantilainen on taulukossa viidentenä ja Latvala seitsemäntenä.

– Minulla on ollut kauden aikana tosi hyvä fiilis autosta asvaltilla, joten siinä mielessä odotan rallia innolla. Meillä on selkeä tehtävä valmistajien MM-sarjassa. On varmaa, että meidän on laitettava parasta mahdollista pöytään, vuonna 2017 Kataloniassa voittoa juhlinut Meeke toteaa.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö