Quantcast

Katalonian ralli sanoi ”ei kiitos” – rallin MM-kalenteri typistymässä

Teemu Suninen
Teemu Suninen vauhdissa Katalonian MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kalenteri vuodelle 2020 typistyy todennäköisesti 13 osakilpailun mittaiseksi.

Chilen MM-rallin järjestäjät ilmoittivat torstaina, että se on päättänyt perua ensi huhtikuulle ajoitetun MM-osakilpailunsa maan levottomuuksien vuoksi. Järjestäjien tiedotteen jälkeen spekuloitiin välittömästi sillä, että Katalonian ralli saattaisi ottaa Chilen paikan kalenterista.

Lue myös: Vahvistus: Chilen MM-ralli peruttu

Katalonian rallin järjestäjät kertoivat espanjalaiselle AS-lehdelle, ettei kilpailun järjestäminen onnistu näin pikaisella aikataululla. Rallin johtaja Amman Barfull sanoi, että kilpailulle ei löydy riittävää budjettia, koska sponsorit ovat sijoittaneet varansa jo muihin kohteisiin.

Barfull nosti esiin myös sen seikan, että typistetty kalenteri sopii varmasti MM-sarjan tehdastiimeille.

– Kenian Safari-ralli, Japani ja Uusi-Seelanti tulevat mukaan (MM-sarjaan), joten kustannukset ovat nousseet pilviin, Barfull sanoi.

Katalonian rallin järjestäjät keskittyvät ensi vuonna uudistamaan kilpailuaan, jonka on tarkoitus palata rallin MM-sarjaan kaudella 2021.

Espanjan osakilpailu jätettiin pois vuoden 2020 kisaohjelmasta, kun Kansainvälinen autoliitto FIA päätti ryhtyä kierrättämään kilpailuja ensi kaudesta lähtien. Espanjan lisäksi Australia ja Korsika antoivat tilaa uusille osakilpailuille.

MM-kausi käynnistyy tammikuun loppupuolella legendaarisella Monte Carlo -rallilla.

Toyota vahvisti tällä viikolla Sebastien Ogierin, Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän sopimukset. Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291296″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat