Quantcast

Katalonian MM-rallin sankari kertasi kauhunhetkiään juuri ennen viimeistä erikoiskoetta – ”Auto oli kirjaimellisesti tulessa”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville juhli kauden toista voittoaan Katalonian MM-rallissa viime viikonloppuna ottaen tiukan otteen sarjan pronssisijasta. 

Voittohaaveet olivat kuitenkin vielä murskautua ennen kisan viimeistä erikoiskoetta, kun harmillisen tuttu vika iski Hyundai i20 WRC:hen. Pitkin rallivuotta Hyundailla on ollut ongelmia starttimoottorinsa kanssa.

– Auto oli kirjaimellisesti tulessa. Liekkejä tuli, mutta ongelma oli tuttu, sillä olemme kokeneet sen jo monta kertaa tällä kaudella, eikä sitä ole vieläkään saatu ratkaistua. Joskus auto vain kieltäytyy käynnistymästä, Neuville selitti kisan jälkeen.

– Se on vähän tuurista kiinni, että käynnistyykö se uudestaan vai ei. Ainoa vaihtoehto on työntää autoa. Onneksi emme olleet kaukana regroupista ja pystyimme työntämään auton sinne ja saimme apua järjestäjiltä. Saimme lisää apukäsiä työntämään ja sitten auto heräsi henkiin.

Hyundain tekniset viat ovat vieneet Neuvillelta mestaruushaaveet kuten myös koko tiimiltä toiveet valmistajien MM-tittelistä. Karvain keskeytys oli Kenian MM-rallin jousitusrikko johtopaikalta viimeisenä ajopäivänä.

– Olemme olleet seitsemän kertaa podiumilla 11 kisassa. Vain yhdessä kisassa emme saaneet pisteitä ja minä itse tein virheen. Keniassa oli teknisiä ongelmia ja se maksoi meille paljon pisteitä ja toi siinä samalla Sebastienille (Ogier) maksimipisteet. Siinä tapahtui iso käänne, Neuville taustoitti.

– Se oli varmasti ratkaisuhetki MM-taiston osalta. Sitten meillä oli myös ohjaustehostinongelmia Kreikassa. Olemme hävinneet paljon tärkeitä pisteitä näiden vikojen vuoksi.

Kataloniassa Toyotan Elfyn Evans oli kisan alussa omassa vauhdissaan, mutta Neuville löysi tärkeitä parannuksia autoonsa insinöörinsä ehdotusten avulla.

– Ratkaisukohta oli säätömuutos perjantaina päivähuollossa. Insinöörini kehotti minua aika radikaaliin muutokseen. Se oli hyvä päätös ja auto tuntui heti paremmalta. Se ei enää aliohjannut niin paljon. Siitä eteenpäin oloni oli luottavainen, ajoimme puhtaasti enkä tehnyt virheitä, Neuville summasi.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat