Quantcast

Kartturin mukaan Sebastien Ogier on huippuvireessä – ”Hän ei lakannut hymyilemästä missään vaiheessa”

Toyotan Sebastien Ogier palaa GR Yaris Rally1 -auton rattiin ensi viikon Portugalin MM-rallissa.
Benjamin Veillas
Benjamin Veillas. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier kisasi viimeksi tammikuussa Monte Carlon rallissa, mutta on sen jälkeen keskittynyt rata-autoilun WEC-sarjaan. Ogierin kartturiksi täksi vuodeksi tullut Benjamin Veillas paljastaa ranskalaisen Autohebdo-lehden sivuilla, että kahdeksankertainen mestari oli täynnä tarmoa pitkän rallitauon jälkeen.

Ogier ja Veillas testasivat Toyotan Rally1-hybridiautoa viime viikolla.

– Sebastien oli selvästi hyvin rento ja onnellinen päästessään taas ajamaan. Muistan, että viime vuoden lopussa ajetuissa Monten testeissä hän oli selvästi väsynyt. Nyt hän ei lakannut hymyilemästä missään vaiheessa ja jatkoimme itse asiassa testaamista jopa yli sovitun ajan, Veillas sanoo.

– Kaikki sujui testeissä hyvin ja pääsimme nopeasti hyvään rytmiin. Tuntui kuin olisimme ajaneet viimeksi päivää aikaisemmin, joten mitään ongelmia ei ollut.

Veillas käytti itse aikaansa pitkän ajotauon aikana lempiharrastuksensa parissa.

– Olihan tauko kisojen välissä pitkä, mutta tiesin sen jo etukäteen, joten ei siinä ollut mitään yllättävää. Olin säännöllisesti yhteyksissä Sebastienin kanssa, mutta täytyy myöntää, että en juuri katsonut, mitä Ruotsin ja Kroatian ralleissa tapahtui, Veillas summaa.

– Otin tilaisuudesta hyödyn irti ja työskentelin isäni firmassa sekä palasin taas golfin pariin. Viime vuosina en ole pelannut kovin ahkerasti. Belgiassa pelasin viimeksi Sebastienin kanssa MM-rallin aikaan, mutta seuraavissa peleissä aion olla häntä parempi.

Veillas istuu Portugalin soralla ensi kertaa Ogierin kyydissä, mutta ranskalaiskartturi on aiemmin ollut mukana kisassa neljä kertaa Eric Camillin rinnalla. Ogier metsästää tämän vuoden kisasta ennätyksellistä kuudetta ykköstilaa.

– Monte Carlon ja Sardinian lisäksi Portugali on MM-ralli, jossa olen eniten ollut mukana. Lähden kisaan rennoin mielin, mutta täynnä intoa. Aloitamme kisan hyvin luottavaisina, Veillas toteaa.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat viime vuodelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat