Kartturi kysyi Esapekka Lapin aikeista kesken erikoiskokeen – ”Ei välttämättä ollut hyvä idea”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-autolla Suomen MM-rallissa kilpaillut Esapekka Lappi ei säästellyt yhtään kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella sunnuntaina.

Lapilla ei ollut tarvetta ottaa isoja riskejä hypyistään tunnetuilla Ruuhimäen pätkällä, mutta pieksämäkeläinen lähti jahtaamaan kisan ensimmäistä pohja-aikaansa. Tv-kuviin tallentui, kun kartanlukija Janne Ferm tiedusteli kuskin suunnitelmaa ilmalentoihin.

– Janne kysyi ennen molempia isoja hyppyjä, että vedänkö nostamatta. Vastasin, että vedän. Se ei välttämättä ollut hyvä idea, Lappi naurahti Rallit.fille.

– Ainakin viimeisessä hypyssä aerodynamiikkapaketti painoi keulan alas ja auto tuli nokalleen. Onneksi emme menneet ympäri, Lappi kertasi.

Lappi voi olla tyytyväinen suoritukseensa, sillä hän pystyi takomaan hyviä pätkäaikoja ”Jyskälässä”. Pitkä tauko WRC-autosta näkyi vielä paikoin, mutta neljäs tila Keski-Suomen sorarallista oli kiitettävä lopputulos.

– Suorituskykymme ei ailahdellut viikonlopun aikana. Joillakin pätkillä jäimme hieman enemmän, mutta ajaminen oli koko ajan hyvällä tasolla. Emme himmailleet tänäänkään. Tästä jäi tosi hyvä fiilis, Lappi summasi.

– En ollut ennakkoon ajatellut, että menisi niinkin hyvin, että olemme perjantaina kärkikahinoissa mukana. Lauantaina alkoi tulla vähän enemmän pataan, mutta siinä näkyi rutiinin puute. Lähtökohtiin nähden tämä oli älyttömän hyvä.

Lapin työnäyte oli sen verran vahva, että Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala lupasi suositella Lappia tehdastiimin kuljettajaksi ensi kaudeksi. Lappi saattaa saada hyvinkin pian Toyota-sopimuksen allekirjoitettavakseen.

– Kyllä tämän pitäisi riittää, jos se nyt oli tästä kiinni. Teimme oman hommamme niin hyvin kuin pitikin. Kukaan ei voinut odottaa, että tämä menisi näin hyvin. Tiimi on varmasti tyytyväinen, Lappi sanoi.

Toyotan odotetaan kertovan ensi kauden kuljettajistaan lokakuun aikana.

Katso alta kooste Power Stagen tapahtumista. Videolla näkyy Lapin ja Fermin näyttävät ilmalennot Ruuhimäen pätkällä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat