Kartturi Jonne Halttusella intensiivinen päivä: tatuoitavana Tallinnassa, kutsu MM-ralliin ja yksityiskoneella Puolaan

Kalle Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen matkustivat pikahälytyksellä Puolan MM-ralliin tiistai-iltana.
Jonne Halttunen
Jonne Halttunen. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperälle ja Halttuselle tuli yllättäen kutsu Puolan sorakilpailuun sen jälkeen, kun tallin ranskalaistähti Sebastien Ogier oli ajanut nokkakolarin tiistaiaamuna rallin nuotituksessa. Ogier joutui lopulta jäämään yöksi sairaalaan tarkkailtavaksi, mikä tarkoitti sitä, että hän joutuu jättämään kisan kokonaan väliin.

Puolan MM-rallin tuomaristo myönsi torstai-iltana Toyotalle luvan vaihtaa miehistöään tiimin kolmosautoon Ogierin tilalle. Käytännössä tämä tarkoitti Rovanperän ja Halttusen kesäloman keskeytymistä.

Lue lisää: Toyotalta kova veto: Kalle Rovanperä pikahälytyksellä MM-ralliin – suomalaistähdellä hurja urakka edessään

Rovanperä ja Halttunen julkaisivat torstai-iltana Instagram-tarinoissaan kuvia matkastaan. Rovanperä asteli julkaisemassaan kuvassa kohti yksityiskonetta. Duty calls, velvollisuudet kutsuvat – kuten Rovanperä asian ilmaisi kuvan yhteydessä.

Halttunen ei sen sijaan hypännyt koneeseen samaan aikaan Rovanperän kanssa Jyväskylässä. Kartturitähti oli nimittäin tiistaina Tallinnassa tatuoitavana, mistä hän julkaisi kuvan somessa.

Seuraavaksi Halttunen julkaisi videon Tallinnan lentokentältä, missä hän nousi samaan koneeseen Rovanperän ja Toyotan teknisen johtajan Tom Fowlerin kanssa. Tässä vaiheessa kello oli 20.20.

Tallinnasta kone suuntasi kohti Olzstynin lentokenttää, minne se laskeutui kello 20.28 paikallista aikaa. Sieltä suomalaistähtien piti vielä matkustaa reillun tunnin ajomatka rallin keskuspaikkana toimivaan Mikolajkiin.

Rovanperällä ja Halttusella pitää kiirettä myös keskiviikkona, sillä he nuotittavat erikoiskokeet poikkeuksellisella aikataululla. Keskiviikolle heillä on varattuna 12 tuntia nuotitukseen ja torstaina vielä kaksi tuntia.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstaina, jolloin ajetaan testierikoiskoe aamupäivällä ja yleisöerikoiskoe illalla.

Lue myös nämä