Quantcast

Karttureiden vaihtomarkkinat jatkuvat – WRC-kuski lopetti yhteistyön nuotinlukijansa kanssa

Renaud Jamoul ja Adrien Fourmaux
Renaud Jamoul (vas.) ja Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux ilmoitti keskiviikkona, ettei hän jatka yhteistyötä kartanlukija Renaud Jamoulin kanssa rallin MM-sarjassa.

Fourmaux, 26, ja belgialainen nuotinlukija Jamoul kilpailivat lähes kolme kautta yhdessä. Parivaljakon yhteistyö käynnistyi tammikuussa 2019 Monte Carlon MM-rallissa.

Tänä vuonna Fourmaux ja Jamoul ottivat loikan Fordin WRC-autoon, jolla he sijoittuivat parhaimmillaan viidenneksi Kroatian ja Kenian MM-ralleissa. Heidän viimeiseksi yhteiseksi kilpailukseen jäi viime viikonloppuna ajettu Kreikan Akropolis-ralli, jossa he ajoivat seitsemänneksi.

– Olemme kulkeneet yhdessä pitkän matkan. Kiitos, että olit mukanani kansainvälisessä debyytissäni ja suostuit olemaan kartturini, vaikka olinkin kiivas nuori kuljettaja, Fourmaux kertoo Facebookissa.

– Toivotan sinulle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Saavutat varmasti hienoja asioita, ranskalaiskuski lisää.

Jamoul, 37, kertoo, että päätös oli yhteinen ratkaisu.

– Olemme yhä vakuuttuneita, että kumpikin meistä pystyy menestymään korkeimmalla tasolla, mutta valitettavasti aika on näyttänyt, etteivät luonteemme sovi yhteen, Jamoul selvittää sosiaalisessa mediassa.

Tänä vuonna WRC-autojen miehistöissä on nähty useita muutoksia. Thierry Neuville ja Teemu Suninen vaihtoivat kartanlukijaa ennen kauden alkua. Dani Sordon vierellä on nähty tänä vuonna peräti kolme eri kartturia. Myös Fourmaux’n tallikaverin Gus Greensmithin nuotinlukija on vaihtunut kertaalleen kesken kauden.

Fourmaux ei ole vahvistanut uuden kartturinsa nimeä, mutta siihen saadaan selvyys pian, sillä Suomen MM-ralli on ohjelmassa vain kahden viikon kuluttua. Yksi potentiaalinen vaihtoehto on Neuvillen entinen luottomies Nicolas Gilsoul.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387477″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat