Kalle Rovanperän vauhti kiihtyi – ”Pääasia on se, ettei ole tullut tehtyä mitään tyhmää”

Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Kalle Rovanperä näytti Monte Carlon MM-rallin perjantain erikoiskokeilla, että hän sai ansaitusti paikan Toyotan WRC-tiimistä.

Rovanperä ajaa vasta ensimmäistä kertaa kilpaa Toyota Yaris WRC -autolla MM-tasolla. Olosuhteet olivat hankalat Monten perjantaipätkillä, mutta siitä huolimatta 19-vuotias suomalainen selvitti päivän virheittä.

Rovanperä ajaa kilpailussa kuudentena reilun kahden minuutin päässä kilpailua johtavasta tallikaveristaan Sebastien Ogierista.

– Aamu oli aika hankala uusissa olosuhteissa. Otin silloin rauhallisesti. Iltapäivällä kulki paremmin, Rovanperä tiivisti.

– Fiilis paranee koko ajan ja luottoakin tulee lisää. Vielä tarvitaan monta kilometriä ennen kuin pystyn ajamaan parhaalla mahdollisella tasolla. Oppia tulee jatkuvasti.

Lue myös: EK8: Tommi Mäkisen tiimillä kaksoisjohto – Kalle Rovanperä kuudentena

Rovanperä tuli perjantain pikataipaleet melkein tasatahdissa M-Sport Fordin Esapekka Lapin kanssa, joka on kilpailussa viidentenä maanmiehensä edellä. Rovanperä oli nopein suomalaiskuljettaja kolmella erikoiskokeella.

– Ralli on kokemuslaji. Se auttaa huomattavasti, jos on ajanut näitä pätkiä monta vuotta tällaisella autolla. Uusilla osuuksilla pysyimme muiden mukana. Keskimmäisellä pätkällä oli kuivempaa asvalttia, ja silloin tilanne helpottui, koska olimme testanneet juuri sellaisissa olosuhteissa, Rovanperä viittasi seitsemänteen erikoiskokeeseen, jolla hän oli neljänneksi nopein.

Katso videolta Monte Carlon MM-rallin perjantain aamupäivän tapahtumat. Videolla näkyy myös Ott Tänakin hurja ulosajo. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

 

Rovanperällä on mahdollisuus kamppailla Lappia vastaan lauantain pätkillä. Suomalaispilottien välinen ero on 22 sekuntia Lapin hyväksi.

– Tietyissä paikoissa pitäisi parantaa. Nopeat osuudet ovat menneet yllättävänkin hyvin. Hitaissa ja teknisissä paikoissa en oikein tiedä, miten tätä auto pitää käyttää.

– Pääasia on se, ettei ole tullut tehtyä mitään tyhmää. Se riittää aika pitkälle tässä rallissa, Rovanperä sanoi.

Ford-kuljettaja Lappi ei ollut tyytyväinen perjantain antiin. Kilpailun kärjessä kamppailevat Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Thierry Neuville menivät menojaan.

– Tasaisesti jäätiin kärjestä. Viimeiselle pätkälle latasin paukkuja, mutta jäimme vain enemmän, Lappi naurahti.

– Silloin kun ei ole mutaa tai liukasta, olimme ihan hyvässä vauhdissa. Sitten kun on mutaa, auto luistaa neulansilmissä. Ei ole oikein eväitä, mutta muutetaan nyt jotakin autosta. Päivähuollossa muutimme säätöjä, mutta se meni huonompaan suuntaan, pieksämäkeläinen päivitteli.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja