Quantcast

Kalle Rovanperän Toyota-tiimi teki kompromissiratkaisun: ”Ei ole optimaalista”

Kalle Rovanperän valmistautuminen perjantaina käynnistyvään Portugalin MM-rallin oli hieman poikkeuksellinen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan testisääntöjä kiristettiin entisestään täksi kaudeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että WRC-talleilla ei ole jokaiseen ralliin käytettävissä testipäiviä maassa, jossa MM-osakilpailu järjestetään.

Toyota ajoi ennen Portugalin MM-rallia testin Sardiniassa, missä olosuhteet eivät ole vastaavat kuin Porton seudun sorateillä. Kyseessä oli kompromissiratkaisu, sillä Portugalin jälkeen kilpaillaan juurikin Sardinian saarella.

– Se ei ole optimaalista. Muut tallit ajoivat testinsä täällä Portugalissa ja me Sardiniassa. Tänä vuonna testipäiviä on niin vähän, että valitsimme näistä toisen, Rovanperä selvitti Rallit.fille.

– Sittenhän se nähdään, onko muilla vehkeet paremmassa kunnossa, kun he ajoivat täällä testiä. Mutta minulla on silti ihan luottavainen fiilis, hallitseva maailmanmestari lisäsi.

Rovanperä luottaa, että Toyota GR Yaris Rally1 -auton säädöt ovat niin sanotusti jiirissä viime vuoden kilpailun jäljiltä. Rovanperä nappasi vuosi sitten voiton Portugalissa.

– Totta kai auto on muuttunut paljon viime vuodelta, minkä takia en voi käyttää ihan kaikkia samoja juttuja. Uskon, että olemme silti ihan hyvällä mallilla, Rovanperä sanoi.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Rovanperän kannalta ratkaiseva päivä on perjantai, jolloin hän ajaa erikoiskokeet läpi toisena autona. Suomalaispilotin urakkaa vaikeuttanee tiellä oleva irtosora, jota ei ole niin paljon tarjolla hänen jälkeensä erikoiskokeille starttaaville kuljettajille.

– Reitillä oli tosi kuivan näköistä, joten ei se helppoa ole. Mutta onneksi Elfyn (Evans) on piirtämässä edes yhdet linjat – niitä pitää yrittää seurailla, Rovanperä totesi.

Portugalin MM-rallissa ajetaan perjantaina kahdeksan erikoiskoetta. Ensimmäinen pikataival käynnistyy kello 11.05 Suomen aikaa.

Katso alta video Portugalin MM-rallin testierikoiskokeesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat