Quantcast

Kalle Rovanperän tallikaveri mykistynyt suomalaistähden alkukaudesta – ”Erittäin vaikuttava”

Walesilaiskuski Elfyn Evansin piti olla Toyotan ykköstykki tämän vuoden rallin MM-sarjassa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä on kuitenkin vienyt kauden kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta neljä nimiinsä johtaen MM-sarjaan ylivoimaisesti. Evans on jäänyt tallikaveristaan jo muhkeat 88 pistettä.

– Kallen alkukausi on kiistatta ollut erittäin vaikuttava. Meidän osaltamme hommat eivät ole menneet niin kuin olisimme halunneet. Pieniä virheitä on ollut aivan liikaa, Evans sanoo Dirtfishille.

– Meidän pitää kuitenkin olla hereillä ja keskittyä tuleviin koitoksiin. Tavoitteena on saada joka kisasta paras mahdollinen tulos aikaiseksi.

Toyota on repäissyt myös valmistajien MM-sarjassa jo yli 60 pisteen karkumatkan Hyundaihin nähden. Seuraavana vuorossa on Viron ja Suomen MM-rallit, jotka ovat perinteisesti olleet Toyotalle suosiollisia, sillä pitäähän japanilaisvalmistajan WRC-talli päämajaansa Keski-Suomessa Jyväskylässä.

Evans ei kuitenkaan halua ottaa ennakkosuosikin paineita tiiminsä harteille. Tänä vuonna myös Hyundai on siirtänyt testialueensa Keski-Suomeen, joten puntit ovat kenties hieman tasoittuneet.

– Olemme vasta aika alkuvaiheissa tätä kautta. Viron ja Suomen MM-rallit ajetaan ihan peräkkäin ja ne ovat ensimmäiset nopeat kisat tällä autolla. Uskon, että emme ole vielä nähneet ihan kaikkien vahvuusalueita, Evans summaa.

– Myös muut tiimit ovat näyttäneet hyvää vauhtia läpi vuoden. Mitään ei voi siis pitää itsestään selvänä. Meillä on iso työmaa edessämme, jos haluamme jatkaa samaa rataa.

Viron MM-rallissa Evansin lähtöpaikka on jälleen suosiollinen, kun walesilainen starttaa perjantaina matkaan kuudentena autona.

– Meidän lähtöpaikkamme on jälleen hyvä. Tavoitteena on ottaa siitä kaikki hyöty irti. Viron ralli ei tosin ole ollut kovin suosiollinen meille viime vuosina, mutta ainakin testeissä fiilis autossa oli hyvä. Toivottavasti se realisoituu hyväksi vauhdiksi myös itse kisassa, Evans sanoo.

Katso alapuolelta viime vuoden Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat