Kalle Rovanperän nykyinen tiimi vetäytymässä rallin MM-sarjasta

Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport

Skoda Motorsport on niittänyt menestystä rallin MM-sarjassa viime vuosina. Skodan tehdastiimiä ei todennäköisesti nähdä MM-ralleissa enää ensi kaudella.

Rallit.fin saamien tietojen mukaan Skoda Motorsport aikoo vetäytyä MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen. Tiimi on jättämässä sarjan huipulla: Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen varmistivat viikonloppuna WRC2 Pro -luokan mestaruuden Walesissa ja lisäksi Skoda on lähellä valmistajien titteliä samassa luokassa.

Skoda on markkinoinut tällä kaudella MM-sarjassa tuoreinta kehitysversiotaan Skoda Fabia R5 -autosta. Uusi Fabia debytoi touko-kesäkuun taitteessa Portugalin MM-rallissa, missä Rovanperä ajoi luokkavoittoon. Rovanperä ja hänen tallikaverinsa Jan Kopecky ovat ottaneet autolla kaikkiaan viisi voittoa MM-sarjassa – ainoastaan Turkissa ykköstila lipesi M-Sport Fordin Gus Greensmithille.

Skoda on osoittanut, että myös sen tuorein auto on erittäin iskukykyinen. Uudet autot ovat käyneet hyvin kaupaksi, ja Tshekissä luotettaneen siihen, että kauppa käy jatkossakin, vaikkei tehdastiimiä ole enää MM-sarjassa.

Katso alta kooste WRC2- ja WRC2 Pro -luokkien tapahtumista Walesissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Skoda Fabia R5 -autoja, edellinen kehitysversio mukaan lukien, on myyty maailmalle 300 kappaletta. Syyskuussa 300:s Fabia R5 matkasi Lievestuoreelle Eero Räikkösen johtamalle Printsport-tallille.

Skodan tehdastiimi on saavuttanut MM-sarjassa neljä kuljettajien luokkamestaruutta peräjälkeen. Esapekka Lappi voitti WRC2-luokan tittelin vuonna 2016, Pontus Tidemand 2017 ja Jan Kopecky 2018. Rovanperä on WRC2 Pro -luokan ensimmäinen ja samalla viimeinen mestari, sillä luokkaa ei ajeta enää ensi kaudella.

Skodan vetäytymisellä ei pitäisi olla vaikutusta Rovanperään, sillä suomalaiskuljettajan odotetaan siirtyvän Toyotan WRC-tiimiin ensi kaudeksi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja