Kalle Rovanperä töpeksi luokkajohtonsa kahteen ulosajoon – tilanteet tallentuivat videolle

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksi ajovirhettä vesittivät Kalle Rovanperän menestysmahdollisuudet Saksan MM-rallissa. Maaliin ajaminenkin takaa Skoda-kuljettajalle mainiot asetelmat WRC2 Pro –luokan taistelussa.  

Rovanperä lipsahti lievästi ulos tieltä heti aamun ensimmäisellä  erikoiskokeella. Maalipäässä ollut vasen mutka imaisi ajolinjan sen verran leveäksi, että katsojien avusta huolimatta aikaa paloi rutkasti.

– Tänään tuli tärkeää oppia, ja huomasin, että kokemusta puuttuu tällaisista olosuhteista. Ensimmäinen virhe oli siitä positiivinen, että se oli iso ja opittiin siitä heti. Sellaista virhettä ei tule enää, vakuutti Rovanperä.

Heti seuraavalla erikoiskokeella Rovanperä lipsahti jälleen lievästi ojaan, mutta päästi hetken ”kyntämisen” jälkeen takaisin tielle.

Sen jälkeen matka jatkui päivän loppuun asti kärkipään aikoja tehtaillen. Iltapäivän erikoiskokeet legendaarisella Panzerplatten alueella olivat Rovanperälle haastavia. Kaikesta huolimatta Rovanperä on tiukasti kiinni luokan kolmannessa sijassa, tallikaveri Jan Kopeckyn pitäessä kärkipaikkaa.

– Ei se ihan lemppari ollut, koska ei ajettu asfaltilla. Ensimmäisellä lenkillä oli vieläpä niin törkeän kuuma, että tuhosin eturenkaat heti. Toisella kierroksella sitten säästelin rengasta ja se sujui jo paremmin.

Katso video Rovanperän ulosajoista:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277540″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat