Quantcast

Kalle Rovanperän luokan voittanut brittikuski saapui ruhjotulla autolla maaliin – ”Urani dramaattisin voitto” (video)

Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford-kuski Gus Greensmith ajoi Turkin MM-rallissa kauden toisen voittonsa WRC2 Pro -luokassa. 

Ykköstila tuli varsin jännittävien vaiheiden jälkeen, sillä Greensmith ajoi ulos toiseksi viimeisellä erikoiskokeella maalilipun jälkeen. Greensmith pääsi kuitenkin jatkamaan, vaikka Fiesta R5:n takapää meni rusinaksi.

Nuori britti ehti jo miettiä, että voitto lipesi tyhmään virheeseen.

– Kyllä se mielessä kävi. Huomioni karkasi jo pari mutkaa aiemmin. Periaatteessa me kaadoimme ojaan. Pääsimme kuitenkin sieltä pois ja suuntasimme siirtymälle. Niin ei olisi saanut käydä, mutta niin vain kävi. Minun olisi pitänyt säilyttää keskittymiskykyni, Greensmith sanaili.

– Miksi en voi vain joskus ajaa helppoa kisaa?! Olipahan päivä. Auton pitää olla erityisen vahva, kun minä ajan sillä. Tämä oli varmasti urani dramaattisin voitto, Greensmith jatkoi naureskellen.

Katso videolta WRC2 Pro -luokan sunnuntain kohokohdat. Videolla näkyy luokan voittaneen Gus Greensmithin ulosajo toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Britti ajoi varsin rujonnäköisellä autolla maaliin. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,280724″ ap mute ]

 

Greensmith ajoi voittoon WRC2 Pro -luokassa myös kauden avanneessa Monte Carlon rallissa. Sarjan pisteissä britti on jaetulla toisella sijalla Citroenin Mads Östbergin kanssa. Kalle Rovanperä on kuitenkin karannut jo 56 pisteen päähän.

– Gus todella tietää, miten meitä pidetään jännityksessä. Harvoin sitä näkee näin dramaattista voittoa. Gus ja Elliott (kartanlukija Edmonson) tekivät kuitenkin loppupeleissä hienoa työtä, tiimipomo Richard Millener ylisti.

Voitto oli ensimmäinen MM-sarjassa Fiestan uudella kehitysversiolla.

– Kaikki tallissa ovat tehneet kovasti töitä voiton eteen. Tämä oli enemmän kuin ansaittu tulos, sillä niin moni ihminen on paiskonut monia pitkiä kuukausia, päiviä ja tunteja töitä tätä autoa varten, Millener hehkutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat