Rovanperän kartturilta huikea tarina urotyön taustalta

Toyotan Kalle Rovanperä ajoi komeaan voittoon Puolan MM-rallissa sunnuntaina.
Jonne Halttunen
Jonne Halttunen. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Homma ei kuitenkaan missään nimessä tullut helpolla. Rovanperä hälytettiin kisapaikalle kesken vesiskootterin virityksen. Suomalaistähti matkusti Jyväskylän Tikkakoskelta ensin Tallinnaan, mistä yksityiskoneen kyytiin koukattiin kartanlukija Jonne Halttunen.

Rovanperä joutui ilman valmistautumista starttaamaan nopeaan soraralliin, mutta sama koski myös kartturi Halttusta. Myös nuottimestarille urakka oli valtava.

– Vähän outo fiilis on kisan jälkeen. Tämä sunnuntai oli ensimmäinen niin sanotusti normaali päivä tällä viikolla. Kerkesi vähän jo tuossa välissä nukkumaankin, kun sunnuntaina ei kilometrejä ollut enää paljoa, Halttunen huokaisi Rallit.fille.

– Kisan alussa ja nuotituksen aikana oli aika stressaantunut olo. Nyt on enemmän helpottunut fiilis.

Vielä tiistai-iltana Halttunen oli tatuointistudiolla Tallinnassa. Lähtö oli varsin pikainen kohti Puolaa.

– Minulla on iso projekti menossa, kun koko jalka tatuoidaan. Se kestää 13 kahdeksan tunnin päivää. Olen jo kerran siihen kolmen päivän session ottanut ja nyt oli tarkoitus ottaa toinen sessio. Jari-Matti (Latvala) kuitenkin soitti, että onnistuuko mitenkään. Vastasin vain, että en ole edes Suomessa, Halttunen taustoitti.

– Sanoin, että minulla on kaikki kamat Jyväskylässä, mutta Jari-Matti sanoi, että Kalle on siellä. Soitin mutsille, että jos hän voisi pakata minun tavarat. Neuvoin videopuhelun välityksellä, mitä pitää pakata. Kalle sitten koukkasi kamat kuistilta.

Tatuointi piti siis jättää pahasti kesken.

– Homma päättyi sillä tavalla erikoisesti, kun se tatuoija kysyi, että kauan on aikaa. Sanoin, että kaksi tuntia. Sitten tulikin Jari-Matilta tieto, että minulla on 29 minuuttia aikaa olla lentokentällä. Sitten oli pakko liikkua. Lentokone kun laskeutui, niin ei edes moottorit ehtineet sammua. Saman tien tänne Puolaan ja tiekirjat käteen, Halttunen naureskeli.

Puolan visiitti katkaisi kartanlukijan kesäloman. Seuraavaksi alkaa valmistautuminen kohti reilun parin viikon päästä ajettavaa Latvian MM-rallia.

– Nyt tässä jatkuu työt ihan normaalisti. Aloitetaan valmistautuminen kohti Latviaa, sitten on testiä ja kisa sen jälkeen. Eipä tässä paljon muuta nyt ehdi tekemään kuin rallia, Halttunen summasi.

Latviassa MM-pisteistä ajetaan 18.-21. heinäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat