Kalle Rovanperän autoon kohdistui rajut g-voimat ulosajossa – ”Onneksi ei käynyt pahemmin”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä ei pysty jatkamaan Sardinian MM-rallia sunnuntaina.

Toyota-kuljettaja Rovanperä ajoi ulos lauantain toisella erikoiskokeella. Toyota Yaris WRC -auto osui rajusti puuhun Coiluna-Loellen pätkällä, eikä Rovanperä pystynyt jatkamaan matkaa.

– Olin huonosti huomioinut sen paikan nuottiin. Lähdin kiertämään kapeaa paikkaa huonosti. Osuimme ulkomutkan puuhun, spinnasimme ja jouduimme keskeyttämään, Rovanperä kertasi.

Rovanperän viikonloppu Sardiniassa oli täynnä ongelmia. Suomalaiskuljettaja ajoi ulos jo torstain testierikoiskokeella, mutta hän pääsi starttaamaan kisaan perjantaina. Rallin avauspäivänä Rovanperä kärsi väärästä rengasvalinnasta sekä ohjausviasta.

Katso alta kooste lauantain aamupäivän tapahtumista. Videolla näkyy myös Rovanperän tärsky. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352342″ ap mute]

 

– Tämä ralli oli tosiaan aika vaikea, jo shakedownista alkoi huonosti. Perjantaina oli hieman tekniikkamurheita, joille emme voineet mitään. Tänään tuli oma virhe, joten ei ollut meidän viikonloppu, Rovanperä totesi.

Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström vahvisti lauantai-iltana Rallit.fille, etteivät Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen pysty jatkamaan kilpailua sunnuntaina. Lindströmin mukaan Rovanperän autoon kohdistui peräti 25 g:n voimat rajussa tärskyssä.

– Auto otti sen verran kipeää, että sitä ei kannata edes yrittää laittaa kuntoon huollossa. Miehistö on onneksi kunnossa. Se on pääasia, sillä isku oli aika kova. Onneksi ei käynyt pahemmin, Lindström sanoi.

Sardinian MM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta. Hyundain Dani Sordo johtaa kilpailua ennen päätöspäivää. M-Sport Fordin Teemu Suninen on rallissa viidentenä.

Lue myös: EK12: Sebastien Ogier nousi toiseksi, Teemu Suninen viidenneltä sijalta päätöspäivään

Lue myös nämä