Quantcast

Kalle Rovanperältä yllättävä ratkaisu – lähtee jahtaamaan kansainvälistä menestystä kakkoslajissaan

Rallin MM-sarjan tämän hetken ykköstähti Kalle Rovanperä aikoo pistää itsensä koetukselle myös driftingin parissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Driftingin virallinen EM-sarja DMEC ilmoitti tiistai-iltana, että Rovanperä osallistuu kauden avauskilpailuun Mondello Parkin radalla Irlannissa. Kilpailu ajetaan 7.-8. toukokuuta.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun rallin MM-sarjaa johtava Rovanperä mittaa drifting-taitojaan kansainvälisessä kilpailussa. Aiemmin ralliässä on väläyttänyt kakkoslajissaan osaamistaan Suomessa – esimerkiksi viime elokuussa hän jätti kaikki kotimaan huiput taakseen ja korjasi voiton Venetsia Drifting -tapahtumassa Kokkolassa.

Lue myös: Tämän takia Kalle Rovanperää pidetään todellisena luonnonlahjakkuutena – näytti toisessa lajissa kaapin paikan Suomen huipuille

Rovanperä paljasti myöhään tiistai-iltana, että hänet nähtäneen tänä vuonna useammassakin driftingin EM-sarjan osakilpailussa.

– Voin iloissani ilmoittaa, että ajamme joitain DMEC-kisoja tänä vuonna ja aloitamme ensimmäisestä osakilpailusta Irlannista GR A90 Supralla, Rovanperä hehkutti sosiaalisen median kanavillaan.

https://twitter.com/KalleRovanpera/status/1519018433618366464?s=20&t=n04ksYZD9ZR6KfzwvHhR-Q

Driftingin EM-sarjassa järjestetään tänä vuonna kaikkiaan kuusi osakilpailua. Kausi käynnistyy ensi viikolla Irlannissa, minkä jälkeen kilpaillaan Itävallassa, Ruotsissa, Latviassa, Saksassa ja Puolassa. Irlannin osakilpailun lisäksi Ruotsin (1.-2. heinäkuuta) ja Latvian kisat (29.-30. heinäkuuta) voisivat sopia Rovanperän ohjelmaan.

Saksan ja Puolan drifting-kisat osuvat päällekkäin rallin MM-sarjan osakilpailujen kanssa. Itävallan EM-driftingiä seuraavalla viikolla ajetaan puolestaan Safari-ralli Keniassa, minne Rovanperän pitää matkustaa hyvissä ajoin valmistautumaan sorakisaan.

Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa 29 pisteen turvin, kun takana on kolme osakilpailua. Viime viikonloppuna hän ajoi komeaan voittoon Kroatian asvalttirallissa ja otti toisen perättäisen ykkössijansa.

Katso alta Kroatian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat