Kalle Rovanperä vitsaili erikoisella numerovalinnallaan – ”Siinä on ainakin yksi hyvä puoli”

Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Kalle Rovanperällä on edessä kova koulu tulevana viikonloppuna, kun hän ajaa MM-tasolla ensimmäisen kilpailunsa Toyotan WRC-autolla.

Rovanperän WRC-ura käynnistyy kauden haastavimmalla kilpailulla, Monte Carlon MM-rallilla. Voidaan siis hyvin sanoa, että 19-vuotias suomalaislupaus pudotetaan suoraan altaan syvään päähän.

– Tämä on varmasti kaikista vaikein kisa aloittaa. Mutta täältähän se kausikin alkaa, ei kai sille mitään voi, Rovanperä jutteli rennosti kilpailun aattona.

Puuppolalainen ajoi viime viikonloppuna SM-kauden avauskisan Arctic Lapland -rallin Toyota Yaris WRC:llä testikilpailuna. Rovanperä otti ylivoimaisen voiton yleiskilpailussa, mutta siitä ei ole juurikaan hyötyä Monten vuoristoteillä.

– Ei ole kauhean luottavainen olo näihin olosuhteisiin. Jos nyt ajettaisiin Ruotsissa, Tunturin jälkeen olisi ihan hyvä fiilis. Veikkaan, että aika paljon tarvitsen tämän kisan aikana kilometrejä, mutta varmasti luottamus paranee koko ajan. Minulla ei ole vielä hirveästi alla kilometrejä asvaltilla, Rovanperä painotti.

Toyotan puolelta Rovanperälle ei ole asetettu minkäänlaisia paineita eikä tulostavoitteita. Pääasia on se, että suomalaislupaus kartuttaa mahdollisimman paljon kokemusta.

– Se on jo hyvä suoritus, jos selviämme ilman virheitä. Selkeämmällä kelillä haluaisin olla nopeampi jossain vaiheessa. Mutta katsotaan, miten tämä lähtee menemään, Rovanperä tuumasi.

Lue myös: Rallin MM-kausi käynnistyy legendaarisella kisalla – syöstäänkö Ogier Monten valtaistuimelta?

Keskiviikon testierikoiskokeella Rovanperä sijoittui seitsemänneksi maanmiestensä Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin perässä, jotka ajavat M-Sportin Fordeilla. Suomalaiskolmikko mahtui 0,6 sekunnin sisään.

– Toinen veto oli jo ihan hyvä, kun taas tottui asvalttiin. Eiköhän me jonkun kanssa pystytä ajamaan kilpaa, mutta en usko, että ihan kaikkien kanssa.

Lue myös: Sebastien Ogier Monte Carlon MM-rallin testipätkän valtias – Kalle Rovanperältä lupaava aika

Ralli käynnistyy myöhään torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella. Viime vuonna Rovanperä täräytti Skodalla ulos heti avauspätkällä samassa paikassa kuin Suninen ja törmäsi penkalla olleeseen Fordiin.

– Toivottavasti sama ei toistu, Rovanperä veisteli.

– Torstain ilta-aloitus on täällä perinteisesti vaikea. Kaikki päivällä sulaneet paikat ovat alkaneet jäätyä uudestaan. Rengasvalinta ei yleensä ole hyvä jokaiseen paikkaan. Siellä joutuu olemaan tarkkana, Rovanperä sanoi.

Katso alla olevalta videolta Rovanperän haastattelu kokonaisuudessaan. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Tommi Mäkinen povaa ekstrapaineita Ott Tänakille – ”Varmasti siellä on joitain kysymysmerkkejä”

Rallin MM-sarjan WRC-kuljettajat saavat valita itselleen kilpailunumerot koko kauden ajaksi. Rovanperältä tentattiin keskiviikkona kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, miksi hän otti autoonsa numeron 69.

– Siinä on ainakin yksi hyvä puoli – se näyttää samalta, vaikka auto olisi katollaan, Rovanperä hauskuutti.

Rovanperän mukaan numero ”ei tule mistään erityisestä”.

– Se on ihan hyvännäköinen numero ainakin kypärässä ja autossa. Onhan sillä toki ajanut kovia MotoGP-kuskeja. Mutta minulla se ei ole jonkun syyn takia, se on vain numero.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja