Quantcast

Kalle Rovanperältä rehellistä puhetta: On vähän haikea fiilis

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä on joutunut säästelemään paukkujaan Monzan MM-rallissa.

Suomalaiskuljettajalla ei ole ollut lupaa pitää nilkkaansa täysin suorana, koska valmistajien mestaruudessa tiukasti kiinni oleva Toyotan WRC-talli ei halua jättää mitään sattuman varaan. Kuljettajien mestaruudesta taistelevat Toyota-kuljettajat Sebastien Ogier ja Elfyn Evans saavat paahtaa täysillä, mutta Rovanperän on pitänyt ottaa tallin käskystä varovaisemmin.

Rovanperä suoriutui varmasti lauantaiaamupäivän vuoristoerikoiskokeista. Puuppolan ralliässä on kilpailussa yhdeksäntenä reilun kolmen minuutin päässä kärjestä.

– Se aamupäivä oli semmoinen. Ajelimme aika nätisti. Tänään on ollut hienot olosuhteet, kuivaa ja puhdasta. Oli mukavaa ajaa vähän reippaammin, mutta emme ottaneet mitään riskejä, Rovanperä summasi Rallit.fille aamupäivän neljän erikoiskokeen annin.

Rallin MM-sarja siirtyy hybridiaikakauteen ensi vuonna. Tämän sukupolven WRC-autoilla ajettiin viimeiset metsäerikoiskokeet lauantaiaamuna, sillä iltapäivän ja sunnuntain pätkät kurvaillaan Monzan moottoriradalla.

– On vähän haikea fiilis, koska emme pystyneet hyvästelemään näitä autoja niin kuin pitäisi. Mutta menee se näinkin. On se silti hieno fiilis ajaa viimeinen ralli (näillä autoilla) edes näin, Rovanperä totesi.

Monzan MM-rallin ohjelmassa on vielä viisi erikoiskoetta rata-alueella, kaksi lauantai-iltapäivänä ja kolme sunnuntaina.

– Eilen olimme muutamalla (ratapätkällä) ihan hyvässä vauhdissa. Hirveästi ei voi laittaa lisää vauhtia ilman riskiä. Yritetään ajaa suhteellisen kovaa, että vähän nauttisi itsekin, Rovanperä suunnitteli.

Kuuntele alta Rovanperän haastattelu lauantain päivähuollosta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393369″ floating=”2″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat