Quantcast

Kalle Rovanperältä positiivinen viesti: ”Siitä on hyvä fiilis”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan uuden aikakauden alkuun on tasan kuukausi.

Rally1-luokituksen hybridiautot starttaavat ensimmäisen kerran virallisille MM-erikoiskokeille Monte Carlon rallissa 20. tammikuuta. Silloin paljastuu, millaiset ovat WRC-tallien voimasuhteet hybridiajan alussa.

Tallit ovat paiskineet vielä joulukuussa urakalla hommia hybridiautojensa kehitystesteissä. Jyväskylässä päämajaansa pitävä Toyotan WRC-talli päätti Monteen valmistavat testinsä Ranskassa viime viikolla.

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperällä oli kerrottavanaan positiivinen viesti testiurakkansa jälkeen.

– Olen löytänyt hyvän fiiliksen uuteen autoon ja se on parantunut koko ajan, kun olemme päässeet ajamaan enemmän, Rovanperä kertoo Toyotan julkaisemalla videolla.

– Uusissa autoissa on toki useita asioita, jotka paranevat ajan myötä, mutta olemme jo tähän mennessä edistyneet hyvin. Siitä on hyvä fiilis, MM-sarjassa neljänneksi päättyneellä kaudella sijoittunut suomalaistähti lisää.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Polttomoottorin rinnalle istutettu hybridiyksikkö antaa autolle lisäpotkua erikoiskokeilla, mutta uudistus tuo myös omat haasteensa.

– On toki mielenkiintoista totutella buustiin. Kun se on päällä, käytössä on paljon enemmän voimaa. Se on hyvä juttu, sillä haluamme aina lisää tehoa autoon, Rovanperä virnistää.

– Mutta se voi olla myös hieman hankalaa, jos buustia tulee tietyissä paikoissa, joissa ei haluaisi lisää voimaa tai joissa ei ole valmis käyttämään sitä. Siihen meidän pitää tottua ja sitä on mielenkiintoista opetella, Rovanperä sanoo.

Rovanperä ja Elfyn Evans ajavat ensi kaudella kaikki MM-sarjan osakilpailut Toyotan tehdastiimin GR Yaris Rally1 -autolla. Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi jakavat ajovastuuta tallin kolmosautossa.

Katso alta kooste kauden 2021 päättäneestä Monzan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat