Quantcast

Kalle Rovanperältä mahtava startti MM-rallikaudelle – ”Voitosta olisi ollut kiva ajaa”

Toyotan WRC-tallin nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä avasi uuden rallikauden vahvasti Monte Carlossa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä tykitti klassikkorallin toiseksi taipuen 18,8 sekunnilla jo yhdeksättä voittoaan Monacossa juhlineelle tiimikaveri Sebastien Ogierille.

– Kisa meni ihan hyvin. Rallin alussa oli vähän enemmän putsattavaa, mitä osasimme odottaa. Sen jälkeen olimme hyvässä vauhdissa. Voitosta olisi ollut kiva ajaa, mutta torstaina ja perjantain avauslenkillä ei siihen pystytty, Rovanperä ruoti.

– Mitä tutkimme asiaa, niin aika paljon aura-autona hävisi pitoa. Tällä kertaa se meni niin, enkä enää saanut Sebiä kiinni. Toki hänellä olisi varmasti ollut myös varaa kiristää.

Rovanperä ei lähtenyt spekuloimaan, olisiko hän voinut päihittää Ogierin, jos lähtöpaikka kisan alussa olisi ollut parempi.

– Olisi se voinut mennä tiukemmaksi. Ogier olisi tosin voinut puristaa kovempaa. Pystyimme kuitenkin ajamaan suhteellisen virheettömän kisan, mikä oli hyvä juttu, Rovanperä sanoi.

Kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta Rovanperä saalisti jälleen voiton ja täydet viisi lisäpistettä. Rovanperä kukisti M-Sport Fordin Ott Tänakin 0,6 sekunnilla.

– En tiedä, miksi alussa hävisin aikaa. Yritin ajaa alun pikku tien järkevästi, koska se on hankala osuus. Isolla tiellä lopussa sain ajoa puhtaammaksi, Rovanperä summasi.

Monte Carlon MM-rallissa Rovanperä oli paras täyden sarjan kiertävistä kuskeista, joten mestaruuden puolustaminen starttasi hienosti.

– Odotin, että jos on kuivaa, niin minun pitäisi pystyä ajamaan palkintosijoista. Tämä oli hyvä aloitus kaudelle ja hyvät pisteet, Rovanperä tokaisi.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin Power Stage -erikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat