Kalle Rovanperältä iso isku vesisateessa – ”Näin heti, että nyt on mahdollisuus”

Rallin MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä nousi hankalan alun jälkeen kärkkymään palkintosijaa Sardinian rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä lähti perjantain päätöspätkälle seitsemänneltä sijalta, mutta puristi vesisateessa tuiman pohja-ajan. Loistoveto nosti Rovanperän tallikavereiden Takamoto Katsutan ja Elfyn Evansin sekä M-Sport Fordin Ott Tänakin ohi neljänneksi.

– Heti se maistuu paremmalta, kun ei ole irtosoraa aurattavana. Mudassa on mukavampi ajaa, Rovanperä naureskeli Rallit.fille.

– Näin heti, että nyt on mahdollisuus. Pystyin ottamaan aikaa takaisin, mikä oli tärkeää, sillä saimme paremman lähtöpaikan huomiselle. Muut ehkä ottivat jotain kohtia varovaisemmin. Minä lisäsin yritystä ja toivon, että vehkeet pysyvät ladulla.

Puolustava maailmanmestari ei kuitenkaan kokenut, että riskit olisivat olleet jo liian suuria.

– Ei siinä omasta mielestä ollut riskiä. Toki tuollaisessa mutakelissä on aina omat riskinsä, kun yllätyksiä tulee paljon ja pito häviää tai ainakin vaihtelee. Ei sillä tavalla kuitenkaan tuntunut, että riskiä olisi ollut. Omalla rytmillä se tuli.

Rovanperä on jäänyt kilpailun kärkikaksikosta Hyundain Esapekka Lapista ja Toyota-tiimitoveri Sebastien Ogierista reilut 40 sekuntia. Voittohaaveet voivat olla liian kaukaa haettuja ilman kärkimiesten ongelmia, mutta kolmantena oleva Thierry Neuville on vajaan puolen minuutin päässä.

–  Tämä on sen verran vaikea kisa minulle, että mennään nyt päivä kerrallaan ja katsotaan, missä sitten ollaan rallin päätteeksi. Jos keli on meidän puolellamme, niin aina yritetään ajaa mahdollisimman kovaa, Rovanperä kertoi.

Sadekelin mestari toivoo luonnollisesti kosteaa säätä loppuviikonlopuksi. Ennusteiden mukaan lauantaina voi tulla kuurosateita ja sunnuntaina pitäisi sataa jo enemmän.

– Ei todellakaan haittaisi, jos tulisi vettä. Sadekeli on tähän asti sopinut minulle aina. Tänäänkin nähtiin sama homma. Kyllä se ainakin minua helpottaa näissä liukkaissa soraralleissa, ettei ole sitä irtosoran auraamista, Rovanperä mietti.

– Päivä oli yllättävän hyvä. Suurin osa aikahäviöstä tuli Monte Lernon pitkän pätkän ekalla vedolla, kun joutui kuivassa kelissä auraamaan tietä. Ei siinä oikein ollut mitään tehtävissä.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat