Kalle Rovanperältä hauska tarina, miten pikakutsu MM-ralliin napsahti

Toyotan WRC-tallin puolustavat mestarit Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen saivat pikahälytyksen Puolan MM-ralliin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier ja kartanlukija Vincent Landais kokivat kolarin kisan nuotitusosuudella tiistaiaamuna. Vaikka vammat eivät olleet vakavia, oli kaksikon järkevintä jättää lääkärin suosituksesta kisa väliin. Rovanperä ja Halttunen matkustivat kisapaikalle myöhään tiistai-iltana.

– Pääasia on, että Seb ja Vincent ovat kunnossa.  Sain soiton Kajlta (urheilutoimenjohtaja Lindström), kun olin vaihtamassa tulppia vesiskootteriini. Olin siis matkalla järvelle, Rovanperä naureskeli kisan alla.

Haaste on raju, sillä Rovanperän ja Halttusen piti nuotittaa 12 tuntia keskiviikkona. Vaikka tuomaristo myönsi suomalaiskaksikolle lisäaikaa nuotin tekemiseen, niin ilman ennakkovalmistautumista ralliin lähteminen on huima haaste.

– Tiesin, mistä oli kyse ja kun tiimi soitti ja pyysi paikalle. Se ei ollut helppo päätös minulle ja Jonnelle, koska emme ole valmistautuneet yhtään. Tietenkin haluamme auttaa tiimiä niin hyvin kuin pystymme, Rovanperä kertoi.

– Tiimipisteet ovat todella tärkeitä tällä kaudella. Tulimme auttamaan ja toivottavasti onnistumme siinä.

Torstaiaamuna on jo luvassa kisan testipätkä, joka on samalla Rovanperälle ja Halttuselle ensikosketus puolalaisiin sorateihin. Sen jälkeen kaksikko saa vielä nuotittaa pari tuntia ennen kisan starttia Mikolajkin yleisöpätkällä.

– Haaste on todella iso. Meidän pitää tehdä koko ralli yhdessä päivässä. Emme ole myöskään katsoneet mitään videoita etukäteen tai tehneet muita valmisteluja, joten rankka kisa on luvassa. Pitää yrittää oppia mahdollisimman paljon nuotituksen ja testipätkän aikana, Rovanperä mietti.

– Ei se varmasti helppoa ole tällä aikataululla.

Lue myös nämä