Quantcast

Kalle Rovanperältä erikoinen kommentti ennen MM-kotiralliaan

Kalle Rovanperä starttaa suurimpana suosikkina torstaina alkavaan Suomen MM-ralliin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Rovanperä on ottanut urallaan yhteensä seitsemän osakilpailuvoittoa, joista viisi on tullut tällä kaudella. Kotoisen Suomen sorakilpailun ykköstila uupuu vielä Toyota-tähdeltä, mutta asiaan voi tulla muutos viikonloppuna.

Keski-Suomessa ajettava ralli on MM-sarjan klassikko ja yksi arvostetuimmista osakilpailuista. Käytännössä jokaisen rallikuljettajan haaveena on päästä juhlimaan ykkössijaa äärimmäisen nopeilla sorateillä.

Rovanperä antoi kisan alla hieman erikoisen vastauksen, kun Rallit.fi tiedusteli 21-vuotiaalta kuljettajalta, mitä Suomen MM-rallin voitto merkitsisi hänelle.

– En mä tiedä, onko se yhtään erilainen juttu itselle kuin mikään muukaan ralli. Kaikki rallit ovat aika vaikeita voittaa, Rovanperä sanoi.

– Tietenkin, jos voittaa Jyväskylässä, niin olisihan se ihan hieno juttu, hän lisäsi perään.

Edellisen kerran Jyväskylässä nähtiin suomalaisvoittaja viisi vuotta sitten. Vuonna 2017 ykköseksi ajoi Rovanperän nykyinen tallikaveri Esapekka Lappi.

– Kotiyleisön edessä on aina hienoa ajaa. Pätkillä on paljon porukkaa ja hieno meininki, niin onhan se hienoa ajaa, kun tietää, että porukka on mukana, Rovanperä kuvaili.

Rovanperällä on MM-taulukossa peräti 83 pisteen etumatka Hyundain Thierry Neuvilleen. Piste-ero on sitä luokkaa, ettei Rovanperän tarvitse taistella voitoista varmistaakseen tämän kauden mestaruuden.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperältä ei kuitenkaan ole odotettavissa liiallista varmistelua kotiteillään.

– Tietenkin tässä rallissa voitto on mielessä kuten se on joka rallissa. Ei se siitä hirveästi muutu. Olisi hienoa ajaa hyvä tulos kotirallissa.

Kotiyleisö janoaa Puuppolasta kotoisin olevalta Rovanperältä ykköstilaa, mutta MM-sarjan kärkikuski ei koe sitä velvollisuudekseen.

– Pitää ajaa myös fiksusti, sillä yli puolet kaudesta on ajettu. Ei voi lähteä hölmöilemään. Pitää yrittää ajaa fiksu tulos, jos näyttää siltä, ettei pysty saamaan maksimitulosta, Rovanperä kertoi.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ja päättyy sunnuntaina.

Katso alta video Rovanperän testistä ennen Suomen MM-rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat