Kalle Rovanperälle selvästi isoin potti – tässä ovat rallin MM-sarjan pistetilanteet

Kalle Rovanperä voitti tänä viikonloppuna ajetun Puolan MM-rallin ja otti matkaansa myös suurimman pistepotin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan pistejärjestelmä uudistui täksi kaudeksi. Uusi systeemi on mahdollistanut sen, ettei kokonaiskilpailun voittaja välttämättä nappaa isoimpia pisteitä koko viikonloppuna.

Näin ei kuitenkaan käynyt Puolan nopeassa sorarallissa, jossa Rovanperän ei pitänyt alun perin edes kilpailla. Rovanperä sopeutui kuitenkin loistavasti poikkeukselliseen tilanteeseen ja ajoi komeaan voittoon.

Rovanperä oli toiseksi nopein kuljettaja supersunnuntaina, minkä lisäksi hän kellotti kolmosajan rallin päättäneellä Power Stagella. Näin suomalaistähti sai kisasta kasaan kaikkiaan 27 pistettä.

Viikonlopun toiseksi isoimmat pisteet keräsivät Toyotan Elfyn Evans ja Adrien Fourmaux, jotka molemmat saivat 17 pistettä. Hyundain ratissa hyvää vauhtia näyttänyt Andreas Mikkelsen kuittasi puolestaan 15 pistettä lauantai-illan kakkostilastaan.

MM-sarjaa johtava Thierry Neuville nappasi 14 pistettä ja toinen Hyundai-tähti Ott Tänak 11 pistettä, vaikka hän keskeytti kisan peräti kahdesti viikonlopun aikana. Tänak oli loistavassa iskussa sunnuntaina, minkä johdosta hän ei joutunut antamaan liikaa periksi Neuvillelle MM-taistossa.

MM-sarjan pääluokassa debytoinut Martins Sesks palkittiin yhdeksällä pisteellä kisan päätteeksi. Latvialainen ajoi kisassa viidenneksi, vaikka hänen Ford Puma Rally1 -autossaan ei ollut hybridiyksikköä.

MM-taulukossa Evans saavutti hieman Neuvillea, mutta belgialaisella on edelleen 15 pisteen etumatka. Tänak on puolestaan 21 pisteen päässä tallitoveristaan.

Valmistajien MM-sarjan puolella Toyota saavutti Hyundaita kolmella pisteellä. Hyundailla on MM-sarjassa nyt kymmenen pisteen ero Toyotaan.

Katso rallin MM-sarjan pisteet kokonaisuudessaan täältä.

Rallin MM-kausi jatkuu heinäkuun puolivälin jälkeen Latviassa.

Lue myös nämä