Kalle Rovanperälle jo kolmas putkeen – ”Urani vaikein kisa”

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen olivat jälleen voittajia. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Skodan Kalle Rovanperälle ei tällä hetkellä löydy pysäyttäjää R5-luokituksen autojen luokassa rallin MM-sarjassa.

Rovanperä otti Sardiniasta jo kolmannen perättäisen WRC2 Pro -luokan voiton ollen samalla kaikista R5-luokituksen autoista nopein ja yleiskilpailussa komeasti yhdeksäs.

Luokkansa MM-pistetaulukossa 18-vuotias suomalaislupaus on selvässä pistejohdossa ennen norjalaista Citroen-kuski Mads Östbergia.

– Aina sitä tavoittelee voittoa, kun kilpaa ajaa. Vaikean alkukauden jälkeen on mennyt paremmin. Tämä oli kuitenkin yksi vaikeimmista viikonlopuista minun uralla. Ensikertalaisena oli todella hankala ajaa, koska moni paikka pitäisi tietää ulkomuistista. Kisa oli vaikeampi kuin odotin, Rovanperä tokaisi.

– Tulos oli juuri sitä, mitä me tarvitsimme. Nyt näyttää MM-sarjassa tilanne siltä, miltä pitääkin.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Sardiniassa Fabia R5:n säädöt olivat ensin hukassa. Sekä Rovanperä että tiimi olivat arvioineet kimuranttien erikoiskokeiden luonteen väärin.

– Autosta löytyi monta parannettavaa juttua. Se on ihan normaalia, koska ajoimme vasta toisen kisan tällä autolla. Myös omassa tekemisessä ja nuotissa jäi parannettavaa. Ei tämä urani paras kisa ollut, mutta vaikein ehdottomasti.

Sardinian ja edellisen Portugalin ralleihin Rovanperä ei juuri ehtinyt testata. Tulevan Suomen MM-rallin osalta tilanne on toinen. Kotikisaan pitää valmistautua normaalia huolellisemmin.

– Pari päivää ajamme testiä. Kokeillaan varmasti paljon uusia juttuja. Toivottavasti saadaan auto paremmaksi ja Suomesta hyvä tulos. Tärkeää on saada vahvistus, että pito riittää.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja