Quantcast

Kalle Rovanperälle iso helpotus – suomalaismestarilla erityiset lomasuunnitelmat

Kalle Rovanperän mestaruuskausi päättyi 12. sijaan Japanin MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä oli Japanin asvalttikisassa kärkikamppailussa avauspäivän jälkeen, mutta lauantaiaamun törmäys kallioon ja sitä seuranneet rengasrikot pudottivat Toyotan suomalaistähden pistesijojen ulkopuolelle.

Päätöspäivänä sunnuntaina Rovanperä nousi hetkeksi pistesijoille, mutta viimeiset pätkät ajettiin sadekelissä, jossa tämän kauden mestarilla riitti taisteltavaa kovilla renkailla.

Tällä ei ollut sinänsä merkitystä, sillä Rovanperä oli kuitannut jo aiemmin MM-tittelin ja Toyota valmistajien mestaruuden.

– Tämä oli vaikea kisa niin kuin odotinkin. En hirveästi tykkää tällaisista teistä, sillä ne eivät sovi minulle. Onneksi saimme kauden päätökseen, helpottunut Rovanperä sanoi Rallit.fille kisan jälkeen.

Rovanperä keskittyi vain Toyota GR Yaris Rally1 -auton testaamiseen Japanin rallin jälkimmäisellä puoliskolla.

– Saimme sentään jotain kokemusta ensi vuotta varten. Rengasrikot ja pienet virheet liukkaissa paikoissa eivät helpottaneet, mutta yritimme vain hallita tilanteen.

Pr-hommia ja lomailua

Rovanperän velvollisuudet eivät päättyneet vielä sunnuntaina, sillä Toyotan poppoolla on useita edustustehtäviä autonvalmistajan kotimaassa kilpailun jälkeen.

– Ensi viikolla meillä on tiimin kanssa kiireitä pr-hommien kanssa, mutta jään niiden jälkeen vielä Japaniin. Kavereitani lentää tänne ja aiomme tehdä hauskoja juttuja ja lomailla normaalisti, Rovanperä kertoi.

Ja kun kyse on Rovanperästä, lomailuun liittyvät olennaisesti myös bensan käry ja moottoriajoneuvot.

– Tietenkin meillä on ohjelmassa driftingiä ja muita ajohommia, myhäili Rovanperä, joka on kilpaillut menestyksekkäästi myös driftingissä.

”Kova työ edessä”

Lomansa jälkeen Rovanperä voi vielä hetken hengähtää ja juhlia mestaruuttaan muun muassa Jyväskylässä järjestettävässä kansanjuhlassa 16. joulukuuta. Mutta viimeistään joulun pyhien jälkeen keskittyminen on jo seuraavassa kaudessa.

Toyota putsasi palkintopöydän tänä vuonna, mutta Hyundain vauhti kiihtyi kauden loppua kohden. Japanissa Hyundai otti kaksoisvoiton Thierry Neuvillen ja tiimistä lähtevän Ott Tänakin johdolla.

– Hyundaista on tullut paljon vahvempi. Meidän pitää jälleen näyttää omat vahvuutemme ensi vuonna, jotta pysymme mukana taistossa. Meillä on kova työ edessä, jotta olemme hyvässä vauhdissa Monte Carlon rallissa, Rovanperä viittasi kauden 2023 avauskisaan.

– Tiedämme ainakin melko hyvin, mitä meidän pitää parantaa autossa. Toivottavasti olemme vieläkin parempia ensi vuonna.

Katso alta kooste Japanin MM-rallin Power Stagesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat