Kalle Rovanperälle aikasakko harhailusta – suomalaislupaus oli muuten huikeassa iskussa

Kalle Rovanperä. Kuva: Miika Wuorela/Skoda Suomi

Kalle Rovanperälle mätkäistiin aikasakko Monte Carlon MM-rallin perjantaiurakan päätteeksi.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen poikkesivat siirtymäreitiltä juuri ennen viidennen erikoiskokeen starttia. Skodan suomalaispari tajusi valinneensa väärän välitien lähtöön, mutta he päättivät jatkaa reittiä, koska tie oli niin kapea.

– He pahoittelivat erhettään ja lisäsivät, että muutkin kuljettajat olivat olleet hämillään samassa risteyksessä, tuomaristo kertoi päätöksestään.

Rovanperä ja Halttunen saivat pienestä harhailustaan minuutin aikasakon, jolla sinänsä ei ollut suurta merkitystä suomalaisten tilanteeseen. Skoda-kaksikko menetti torstaina rutkasti aikaa ulosajon vuoksi. Yleiskilpailussa Rovanperä on sijalla 32.

Muuten Rovanperä oli loistavassa vauhdissa perjantaina. Vasta 18-vuotias puuppolalainen jätti välillä pätkäajoissa taakseen jopa WRC-autoja.

Huimimman ajonsa Rovanperä teki kilpailun kuudennella erikoiskokeella, jolla nuorukainen löi rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin 5,5 sekunnilla.

– Koko päivä oli hyvää ajoa aamun ensimmäistä erikoiskoetta lukuun ottamatta. Ei se Loebin lyöminen sillä tavalla ollut mitään erikoista. Täällä voi olla erilaisilla renkailla paljonkin toisia nopeampi. Siihen voin olla tyytyväinen, että yritimme olla nopein, ja se onnistui. Taisimme olla luokkamme nopein autokunta tänään noin 40 sekunnilla, Rovanperä sanoi.

Lauantain lenkillä Rovanperän tavoite on jatkaa reipasta vauhtia.

– Videolta tarkistetaan vähän nuotteja – sellaisia perusjuttuja. Koetetaan myös kalastella tietoa siitä, millaiset sääolosuhteet huomisilla erikoiskokeilla on.

 

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja