Quantcast

Kalle Rovanperällä ylivoimainen johto – katso rallin MM-sarjan pistetilanteet

Kalle Rovanperä vankisti entisestään huimaa pistejohtoaan rallin MM-sarjassa, kun hän ajoi voittoon Portugalin MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä on ottanut ykköstilan jo kolmessa perättäisessä osakilpailussa. Huomattavaa on se, että jokainen voitto on tullut eri alustalla: Ruotsissa lumella, Kroatiassa asvaltilla ja Portugalissa soralla.

Rovanperä on kerännyt kauden neljästä osakilpailusta peräti 106 pistettä. Toyotan suomalaistähti on ollut iskussa myös Power Stage -erikoiskokeilla, sillä hän on ottanut kolmesti täydet viisi pistettä kilpailun päätöspätkiltä. Ruotsin rallissa hän sijoittui Power Stagella toiseksi.

Tällä kaudella on ollut jaossa maksimissaan 120 pistettä. Rovanperä on siis kerännyt 14 pinnaa vaille täyden potin. Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Rovanperä ei yltänyt palkintokorokkeelle vaan sijoittui neljänneksi.

Rovanperällä on MM-taulukossa peräti 46 pisteen etumatka toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen. Toyotan kakkostiimissä ajava Takamoto Katsuta on MM-sarjassa kolmantena, mutta hänellä on eroa kärkeen jo 68 pistettä.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Toyota dominoi valmistajien MM-sarjassa pitkälti Rovanperän ansiosta. Hyundai on jäänyt Jari-Matti Latvalan johtamasta tallista 59 pistettä. Rovanperä on kerännyt Toyotan 176 pisteestä 106 pinnaa.

Rallin MM-kauden viides osakilpailu ajetaan kesäkuun alussa Italiassa Sardinian saarella.

Katso alta kooste Portugalin MM-rallin sunnuntaiaamun tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat