Kalle Rovanperällä vaikea alku driftingin EM-osakilpailussa, mutta sitten rävähti – ”Oli aika paskaa ajamista”

Toyotan WRC-tallin suomalaiskuski Kalle Rovanperä oli neljänneksi paras Ruotsin EM-driftingin lajitteluissa perjantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Kunihisa Kobayashi / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin maailmanmestari driftausurakka ei kuitenkaan saanut ruusuisinta alkua, kun ensimmäisellä vedolla lajitteluissa tuli nollat tauluun. Kolme ensimmäistä klippiä osui kohdilleen, mutta sen jälkeen linja meni pieleen ja nelosklippi jäi ohi. Viimeisessä mutkassa myös takarenkaat menivät yli radalta, joten tuloksena oli nolla pistettä.

– Se oli ihan paskaa ajamista ensimmäisessä alkuerässä. Tein virheen ja lähdin eri rengaspaineilla alkuerään kuin mitä minulla oli harjoituksissa. Se ei toiminut sitten kovin hyvin. Lopuksi vielä kaksi rengasta ulos radalta, joten se oli siinä, Rovanperä kertoi Instagramin tarinaosiossa.

Toisessa alkuerässä Rovanperä kuitenkin pääsi tasolleen ja nappasi Toyota Supran ohjaimissa 89 pistettä. Tulos oikeutti koko porukan neljänteen sijaan.

– Sanotaanko, että 89 pistettä oli hyvä korjaus ensimmäisestä erästä. En ole silti tyytyväinen, sillä olisin halunnut päästä reilusti yli 90 pisteen. Nollat oli kuitenkin taulussa, joten ei ollut helppoa lähteä puskemaan. Tuntui aika hyvältä, mutta en ole vielä tyytyväinen. Huomenna isketään lisää, Rovanperä vannotti.

Lajittelujen ykkönen oli Suomen Lauri Heinonen 91 pisteellään. Puolan Piotr Wiecek oli toinen ennen norjalaista Orjan Nilseniä. Kahdeksan parhaan joukkoon suomalaisista ylsi myös Juha Rintanen.

Lauantaina Ruotsissa ajetaan 32 kuljettajan kaavio mies miestä vastaan. Ensimmäisellä kierroksella Rovanperä saa vastaansa varsin kokemattoman ruotsalaisen Viktor Wettemarkin.

Rovanperä ehtii rallikiireiltään ajaa tänä vuonna neljä Drift Mastersin kuudesta osakilpailusta. Suomalaistähti debytoi EM-sarjassa viime keväänä Irlannissa.

Drift Masters, Ruotsin EM-osakilpailun lajittelut TOP8:

1. Lauri Heinonen   91,00
2. Piotr Wiecek     90,00
3. Orjan Nilsen     89,00
4. Kalle Rovanperä  89,00
5. Jakub Przygonski 88,00
6. Juha Rintanen    87,00
7. Benediktas Cirba 86,00
8. Mikael Johansson 86,00

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä selviytyi EM-driftingin debyytistään viime keväänä Irlannissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat