Quantcast

Kalle Rovanperällä suuri päivä – ”En ole laskenut vuosia sen jälkeen, kun täytin 18”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin suurin ennakkosuosikki Kalle Rovanperä viettää 21-vuotissyntymäpäiväänsä kilpailun avauspäivänä perjantaina.

Toyota-kuljettaja Rovanperä toivoo huippuvireensä jatkuvan Keski-Suomen nopeilla sorateillä. Voitto olisi kenties se paras synttärilahja.

– En ole juurikaan ajatellut syntymäpäivääni. En ole laskenut vuosia sen jälkeen, kun täytin 18, Rovanperä letkauttaa.

Toyotan leirissä Rovanperän merkkipäivää aiotaan juhlistaa pienimuotoisesti perjantaina.

– Katsotaan nyt, jos me jotain pientä voisimme järjestää. Vielä ei ole varsinaisesti päätetty mitään, mutta eiköhän me jotain keksitä, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vihjaa.

Rovanperä kilpailee nyt vasta ensimmäistä kertaa kotirallissaan Toyotan WRC-kalustolla, sillä viime vuonna kisa jäi väliin koronan vuoksi. Vuosina 2018-19 hän oli kisassa mukana WRC2-luokan Skodalla.

– Hienoa päästä viimein vauhtiin WRC-autolla Suomessa. Se on yksi kauden nautinnollisimmista kisoista. Rehellisesti sanottuna en tunne isoja paineita, mutta katsotaan, mikä tilanne on sitten, kun kilpailu alkaa, Rovanperä sanoo.

Rovanperällä on hyvä putki päällä ennen Jyskälää. Viron ja Kreikan sorakisoista hän saalisti voitot ja Belgian asvalttirallissa tuli kolmossija. Suomen MM-osakilpailuun hän yrittää suhtautua kuin mihin tahansa muuhun ralliin.

– Se ei ole kuitenkaan helppoa, koska tämä on kotikisani. Tavoittelen hyvää tulosta ja yritän taistella voitosta. Olemme täällä ensimmäistä kertaa WRC-autolla, joten voitosta kamppaileminen on varmasti vaikea tehtävä.

Rovanperä saa nauttia kotiyleisön tuesta Keski-Suomen sorateillä.

– Pätkillä on varmasti paljon faneja. Se tuntuu erityiseltä, koska paikalla ovat myös kaikki läheiset ja ystävät, jotka eivät ole seuraamassa ralleja muualla. Se on spesiaalia, kun tiedät kaikkien tukevan sinua.

Suomen MM-rallin testierikoiskoe käynnistyy perjantaiaamuna kello 8.01. Ensimmäinen kunnon erikoiskoe ajetaan Jyväskylän Harjulla kello 13.38.

Katso alta, miten Kalle Rovanperä kiidätti Toyotaa Suomen MM-ralliin valmistavassa testissä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,388512″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat