Quantcast

Kalle Rovanperällä selkeä suunnitelma ensi kaudelle

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: AKK Sports Oy
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä on todistanut tällä kaudella, että häneen ei ole turhaan kohdistettu kovia odotuksia. Hiljattain 18 vuotta täyttänyt Rovanperä rakentaa vielä ensi kaudella uraansa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Rovanperän ensimmäinen täysi kausi rallin MM-sarjassa käynnistyi takkuisasti, mutta kahdessa edellisessä osakilpailussa Skodan tehdastiimin suomalaispilotti on kahminut komean pistepotin. Saksan asvaltilla Rovanperä oli kakkonen, ja reilu viikko sitten tuli ylivoimainen WRC2-luokkavoitto Walesissa.

Rovanperä ajaa tällä kaudella vielä yhden MM-rallin. Puuppolalaisella on loistava tilaisuus nousta WRC2-luokan MM-pronssille, jos hän nappaa edes kohtuullisen sijoituksen Katalonian rallissa ensi viikolla.

Innokkaimmat ovat istuttaneet nuorta kuljettajaa WRC-autoon jo ensi kaudeksi, mutta Rovanperä nähdään R5-luokituksen Fabiassa myös ensi vuoden puolella. Rovanperällä on valmiina selkeä suunnitelma tulevalle kaudelle.

– Tavoitteena on ajaa ainakin niissä MM-ralleissa, joissa emme ole vielä olleet, Rovanperä linjaa.

Tällä kaudella Rovanperä on kilpaillut Monte Carlossa, Meksikossa, Argentiinassa, Suomessa, Saksassa ja Walesissa. Viime kauden puolella hän osallistui Australian MM-ralliin ja ensi viikolla kokemusta kertyy vielä Espanjasta.

Ensi kauden ohjelmassa on kuusi rallia, joista Rovanperällä ei ole kokemusta: Ruotsi, Korsika, Chile, Portugali, Sardinia ja Turkki. Suomalaiskuskin ensi vuoden WRC2-ohjelma rakentunee näiden rallien ympärille.

Rovanperällä on vielä kaksi vuotta jäljellä Skoda-sopimustaan, mutta hänellä on mahdollisuus loikata WRC-tiimiin jo ensi vuoden jälkeen. Useat tallipäälliköt ovat suomalaislupauksen kintereillä, ja Skoda-leirissä odotetaankin sitä, että Rovanperä ajaa enää vuoden verran Fabialla.

– Meidän pitää vielä kerätä mahdollisimman paljon kokemusta, jotta olemme valmiita nousemaan ylemmäs, Rovanperä painottaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat