Kalle Rovanperällä pitkä yö takana: ”Nukahdin tietokoneen ääreen”

Toyotan Kalle Rovanperä ajoi hyvän aamupäivän Puolan MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä on aamupäivän lenkin jälkeen rallin kokonaistilanteessa neljäntenä, kun neljä erikoiskoetta on takana.

Suomalainen on jäänyt nyt rallia johtavasta Hyundain Andreas Mikkelsenistä 14,2 sekuntia. Se on hyvä suoritus, kun otetaan huomioon, että Rovanperän ja hänen kartturinsa Jonne Halttusen valmistautuminen nopeaan sorakisaan oli kaikkea muuta kuin optimaalinen.

– Ei ihan hirveän helppoa ollut, mutta tultiin nyt sillä tavalla kuin vain pääsi, Rovanperä summasi.

Rovanperä saapui Puolaan todellisella pikahälytyksellä. Rovanperä ja Halttunen aloittivat rallin nuotittamisen keskiviikkoaamuna ja nuotittavat lähes koko rallin vain noin puolessa vuorokaudessa. Se oli valtava ja uuvuttava urakka.

– Kyllä se tällaisessa nopeassa rallissa varsinkin vaikuttaa paljon, kun täällä on niin nopeita pätkiä, jotka samalla aika teknisiä. Ne ovat juuri niitä paikkoja, mitkä tällaisissa ralleissa yritetään aina muistaa. Kun tulet 200 kilometriä tunnissa sellaiseen paikkaan, missä tulee viisi nuottia putkeen, niin se on aika mahdotonta muistaa pelkästä nuotista. Kyllä siinä pitäisi vähän muistaa, mitä sieltä on tulossa, Rovanperä avasi täysin erilaista prosessia.

– Sitten kun sinne menee ilman, että muistaa mitään, niin siinä on tosi hankala tulla täydellisellä ajolinjalla ja jarrulla joka paikkaan. Pitää vain yrittää löytää oikea rytmi, ettei tulisi mitään virheitä ja katsoa vähän, mitä sieltä on tulossa, Rovanperä jatkoi.

Rovanperän sijoitus on tällä hetkellä olosuhteet huomioon ottaen hyvä, mutta suomalainen itse ei ollut tyytyväinen suoritukseensa. Väsymys vei voiton viime yönä.

– Yritin tuossa vielä viime yönä katsoa videoita, mutta eivät ne varmaan enää hirveän hyvin aivoihin jääneet, kun nukahdin jo tietokoneenkin ääreen. Yritetty on ainakin kaikkemme, suomalainen paljasti.

Lue myös nämä