Quantcast

Kalle Rovanperällä muhkea pistejohto MM-sarjassa – seuraavana edessä lempirallit

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperän meno rallin MM-sarjassa on murskaavan ylivoimaista.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunnuntaina päättyneestä Kenian MM-rallista Rovanperä otti jo kauden neljännen voittonsa. Suomalaiskuskin voittoprosentti on liki 70, sillä ajettuna on kuusi osakilpailua.

MM-sarjassa Rovanperän johtoasema on jo 65 pistettä ennen Hyundain Thierry Neuvillea, joka jäi Safari-rallissa viidenneksi. Neuville nappasi tärkeät viisi lisäpistettä voittamalla Keniassa Hell’s Gaten Power Stage -erikoiskokeen. Neuville ei ole vielä tällä kaudella voittanut yhtään kisaa, mutta on taistellut kaikista kisoista pisteitä.

Rovanperän haastajilla ei ole luvassa helppoja aikoja jatkossakaan, sillä seuraavaksi MM-pisteistä ajetaan heinäkuun puolivälissä Virossa ja sen jälkeen Keski-Suomen sorateillä. Molemmat nopeat sorarallit ovat Rovanperälle erittäin mieluisia ja onhan miehellä vyöllään viime vuodelta Viron sorakisan voitto.

Kolmantena MM-sarjassa jatkaa kesäkuun alun Sardinian rallin voittanut Ott Tänak. Kenian osakilpailu oli virolaiskuskille synkkä, sillä mies keskeytti teknisen vian vuoksi sekä lauantaina että sunnuntaina jääden ilman pisteitä. Tänakin kanssa samassa pistemäärässä on myös Toyotan Takamoto Katsuta.

Katsutalle Kenian kolmas sija oli miehen uran toinen podium MM-sarjassa. Ensimmäinen palkintosijoitus tuli viime vuonna Safari-rallista, jolloin japanilainen oli toinen.

Parhaana Ford-kuljettajana MM-sarjassa on irlantilainen Craig Breen, joka sijoittui yhden keskeytyksen rasittamana Keniassa kuudenneksi. Breen on jäänyt Tänakista ja Katsutasta vain kaksi pistettä, mutta ero MM-sarjaa johtavaan Rovanperään on jo muhkeat 85 pistettä.

Toyotan Elfyn Evans on kehnon alkukauden jälkeen hieman kohennellut asemiaan. Walesilainen on MM-sarjassa 57 pisteellään kuudentena. Valikoituja kisoja ajavat Fordin Sebastien Loeb ja Toyotan Sebastien Ogier sekä Hyundain Dani Sordo ja Fordin Gus Greensmith mahtuvat myös kymmenen parhaan joukkoon.

Valmistajien MM-sarjassa Toyota kasvatti entisestään johtoasemaansa huikealla Kenian suorituksellaan. Ero korealaisvalmistaja Hyundaihin on jo 62 pistettä. M-Sport Ford on jäänyt Toyotasta yli sata pistettä.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat