Kalle Rovanperällä komea sunnuntaiaamu – upea voitto Imolassa

Kalle Rovanperä esitti mykistävän suorituksen Imolan legendaarisella moottoriradalla sunnuntaiaamuna.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä otti ensimmäisen voittonsa Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa ylivoimaiseen tyyliin. Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari karkasi paalupaikalta heti johtoon, eikä luopunut ykköstilastaan missään vaiheessa.

Suomalaistähti ajoi maaliin yli viiden sekunnin erolla ennen Paul Meijeria. Viiden sekunnin aikasakon myötä voittomarginaali supistui lopulta reiluun kuuteen kymmenykseen, mutta kaikesta huolimatta suoritus oli ylivoimainen. Rovanperän piti lopussa puristaa kaikkensa, jotta hän sai venytettyä johtoaseman tarpeeksi suureksi. Rovanperälle kirjattiin myös koko kisan nopein kierros.

Lauantaina Meijer onnistui vielä kukistamaan Rovanperän Imolassa, mutta sunnuntaina suomalainen oli selvä ykkönen. Kolmanneksi sunnuntain kisassa ajoi Benjamin Paque ennen ruotsalaista Robin Knutssonia. Kuuden joukkoon ylsivät myös Dirk Schouten ja Kobe Pauwels.

– Tämä oli todella hyvä kisa meiltä. Teimme pieniä säätömuutoksia autoon ja pääsimme paremmin vauhtiin. Pystyin vain keskittymään omaan ajamiseeni. Iso kiitos tiimille. He ovat tehneet kovasti töitä tämän eteen, Rovanperä hehkutti rata-autoilusarjan YouTube-lähetyksessä.

– Olemme oppineet yhdessä. Ei ollut helppoa nostaa johtoasemaa. Kuulin, että on pakko puskea vieläkin kovempaa, jos haluaa voittaa. Tämä oli hieno kisa meiltä.

Rovanperä ajoi ensimmäiset ratakisansa Porsche Cupissa kesäkuussa Zandvoortin radalla. Tuolloin palkintosijat jäivät vielä haaveeksi, mutta Imolassa vauhti oli parantunut entisestään. Porsche Carrera Cup Benelux -sarja jatkuu Hollannin Assenissa elokuun alussa, mutta tuolloin Rovanperä kilpailee Suomen MM-rallissa. Syyskuun puolivälissä Rovanperä pääsee jatkamaan rata-autoilua Itävallassa Red Bull Ringillä.

Seuraavana Rovanperällä on vuorossa testit tulevaa Latvian MM-rallia varten Keski-Suomessa. Testien jälkeen alkaa tiukka valmistautuminen kohti Latvian rallia, joka ajetaan 18.-21. heinäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat