Quantcast

Kalle Rovanperällä iso kysymysmerkki Ruotsin MM-rallissa

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä on ensi viikon Ruotsin MM-rallissa tutussa roolissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä joutuu Uumajan seudulla kaasuteltavaan ralliin jälleen aura-auton roolissa. Perjantain erikoiskokeilla suomalaiskuskilla saattaa olla edessään tukalat oltavat, mikäli lumisadetta on luvassa.

Toisaalta viime helmikuussa Rovanperä tykitti Ruotsissa voittoon aura-auton roolista huolimatta. Puolustava maailmanmestari kuitenkin korostaa, että homma riippuu pitkälti siitä, millainen keli erikoiskokeilla h-hetkellä vallitsee.

– Lähden ihan hyvillä fiiliksillä Ruotsiin. Aura-auton rooli on aina vähän kysymysmerkki, että mikä se keli tulee olemaan. Jos sää on suosiollinen, on tavoite ehdottomasti taistella voitosta, Rovanperä naulaa Rallit.fille.

Kovimmat kilpakumppanit löytynevät jälleen tutulta akselilta. Tallikaveri Elfyn Evans on nopeissa ralleissa kova luu, kuten myös M-Sportin Ott Tänak. Hyundain Thierry Neuville ajoi podiumille Ruotsissa viime vuonna, ja nyt tiimistä löytyy lisäksi suomalaista osaamista, kun Esapekka Lappi ajaa korealaisvalmistajan leivissä.

– En osaa tarkemmin eritellä, ketkä ovat muita voittajasuosikkeja. Aina sieltä muutama löytyy, jotka ovat iskussa. Veikkaan, että ne ovat samoja nimiä, jotka ovat Ruotsissa aiemminkin pärjänneet, Rovanperä miettii.

Monte Carlossa reilu viikko takaperin Rovanperä starttasi ensimmäistä kertaa ralliin puolustavana mestarina.  Tittelin puolustaminen on tunnetusti hankalaa, mutta viilipyttymäinen Toyota-kuski ei asiasta tehnyt numeroa.

– Eipä siellä mitään erityistä fiilistä ollut. Totta kai rallin aloitus on aina jännittävää, kun lähtee ensimmäisenä autona reitille. Siinä tekee itse kaikki jarrupaikkamerkit, joten on se toki vähän eri fiilis. En sitä mitenkään ihmeellisenä kuitenkaan kokenut, Rovanperä sanoo.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy 9. helmikuuta torstaina, jolloin ohjelmassa on aamupäivästä ajettava testierikoiskoe sekä illalla kaasuteltava ensimmäinen varsinainen pikataival Uumajan keskustan tuntumassa.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä testasi viime viikonloppuna Keski-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat