Kalle Rovanperällä edessä tuskainen urakka MM-rallissa – ”Todella kovan työn takana”

Rallin MM-sarjaa johtavalla Kalle Rovanperällä ei ole järin suuria odotuksia tällä viikolla ajettavaan Sardinian MM-ralliin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä palasi seitsemän kuukauden tauon jälkeen voittokantaan Portugalissa. Puolustava mestari kuitenkin tiedostaa, että aura-autona Sardiniassa voittohaaveet voivat olla epätoivoisia.

– Portugalissa ajoimme hienon viikonlopun ja oli mukavaa saada voitto. Yritämme tietenkin jatkaa samalla tavalla tulevissa ralleissa, mutta tiedämme, että Sardiniassa se on todella kovan työn takana, Rovanperä kertoo.

– Kaikista MM-sarjan kisoista tämä ralli on ehkä ollut kaikista hankalin minulle. Jos sää on kuuma, niin kuin normaalisti Sardiniassa on, ensimmäisenä autona on tosi vaikeaa.

Rovanperän urakan tuskaa lisää perjantain muhkea EK-kilometrimäärä. Koko kisassa ajetaan hieman yli 320 kilometriä, joista peräti 141 ajetaan ensimmäisenä ajopäivänä, jolloin Rovanperä auraa irtosoraa pätkiltä. Ohjelmassa on muun muassa kahteen kertaan ajettava Monte Lernon monsterierikoiskoe, jolla on mittaa muhkeat 49,90 kilometriä.

– Tänä vuonna auraaminen voi ehkä olla vieläkin haastavampaa, kun 50-kilometrinen pätkä ajetaan perjantaina kahdesti. Luvassa on meille haastava viikonloppu. Kuten aina, yritämme puskea mahdollisimman kovaa ja saada parhaan mahdollisen tuloksen, Rovanperä miettii.

Sardinian MM-ralli starttaa torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinaisen kisan avauspätkä kaasutellaan torstai-iltana rallin keskuspaikan Olbian keskustan tuntumassa.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat