Quantcast

Kalle Rovanperää vaivannut sama ongelma – ”Ei mitkään parhaimmat fiilikset ole”

Kalle Rovanperä sai loistavan alun kaudelleen viime viikonloppuna, vaikka hän kohtasi suuria ongelmia Monte Carlon MM-rallin aikana.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä oli täysin hukassa Monte Carlon rallin alussa, kun hän ajoi ensimmäistä kertaa kilpaa Rally1-luokituksen hybridi-Toyotallaan. Kärki meni menojaan ja Rovanperä putosi heti kättelyssä parin minuutin päähän ykkössijasta.

Kuin taikaiskusta Rovanperän vauhti nousi kärjen tasolle toisena kokonaisena kilpailupäivänä. Siitä lähtien nuori suomalaistähti tuli käytännössä tasatahtia ranskalaiskonkareiden Sebastien Loebin ja Sebastien Ogierin kanssa ja sijoittui lopulta neljänneksi. Loeb ja Ogier valtasivat kärkisijat klassikkokisassa.

– Montesta jäi loppujen lopuksi ihan hyvä fiilis käteen. Teimme paljon töitä auton kanssa viikonlopun aikana ja loppua kohden pääsimme omaan vauhtiin. Se oli positiivista, Rovanperä kertasi Rallit.fille.

Rovanperä ei ollut löytänyt autoonsa parhaita mahdollisia säätöjä Monte Carlon rallia edeltäneissä testeissä. Suomalaiskuski ei kohdannut ensimmäistä kertaa tämänkaltaista ongelmaa.

Rovanperän kilpurin säädöt olivat hakusessa myös viime vuoden loppupuolella ajetuissa Katalonian ja Suomen osakilpailuissa.

– Ei se huolestuta, mutta ei nyt tietenkään mitkään parhaimmatkaan fiilikset ole. Muutaman kerran olen jäänyt huonommalle fiilikselle auton kanssa ja muutaman kerran ei ole löytynyt oikein mitään lääkettä testeissä. Toivottavasti saamme nyt auton istumaan hyväksi, Rovanperä sanoi ajettuaan ensimmäisen testipäivänsä Ruotsin MM-rallia varten.

Toyota-kuljettajat ajoivat tällä viikolla lumitestit Keski-Suomessa. Tiimi valmistautuu Ruotsin MM-ralliin vielä lähempänä kilpailua, kun kuskit ajavat GR Yaris Rally1 -autolla toisen testin Uumajan lähettyvillä.

– Pitää yrittää saada auto tuntumaan mahdollisimman hyvälle ja toivoa, että rallissa tulee samantyyliset olosuhteet kuin testissä ja että auto toimii.

Rovanperä keräsi Monte Carlon MM-rallista korkeimman pistepotin niistä kuljettajista, jotka ajavat kaikki osakilpailut tällä kaudella. Tämä tietää sitä, että Rovanperän pitää ajaa ensimmäisenä autona Ruotsin MM-rallin avauspäivän pätkillä.

– Ei se varmasti ole paras lähtöpaikka. Pitää olla aika optimaalinen keli, että ensimmäisenä on paras lähteä lumella. Mutta ei kai siinä sen ihmeellisempää, se on vain lähdettävä, Rovanperä hymähti.

Ruotsissa Rovanperä lukeutuu kilpailun voittajasuosikeihin.

– Yritetään tehdä parempaa työtä kuin edellisessä kisassa. Monten jälkeen ei ole hirveän vaikeaa parantaa lähtöä. Yritetään olla hyvässä vauhdissa heti alussa ja katsotaan, miten se lähtee menemään, Rovanperä suunnitteli.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 24.-27. helmikuuta.

Katso alta video Rovanperän testistä Keski-Suomessa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,397820″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat