Quantcast

Kalle Rovanperä toivoo kosteaa Belgian MM-rallia – ”Silloin lähtöpaikkamme olisi täydellinen”

Kalle Rovanperä suuntaa muhkeassa pistejohdossa ensi viikonloppuna ajettavaan Belgian asvalttiralliin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaistähti johtaa MM-sarjaa 94 pisteen erolla ennen Hyundain Ott Tänakia. Viime elokuussa Belgiassa ajettiin ensimmäistä kertaa MM-pisteistä, ja Rovanperälle haastava asvalttikisa sopi erinomaisesti. Rovanperä ajoi kilpailussa kolmanneksi Hyundain Thierry Neuvillen ja Craig Breenin jälkeen.

Vastaavanlainen tulos on mielessä myös tällä kertaa. Kotikilpailuaan ajava Neuville on rallin ennakkosuosikki, sillä belgialainen on ajanut Ypres-ralli nimeä kantavan kisan lukuisia kertoja.

– Fiilis kisan suhteen on hyvä. Pystyimme ajamaan Belgiassa hyvän rallin viime vuonna, ja nautin uuden kisan tuomasta haasteesta. Toivottavasti yllämme hyvään tulokseen myös tällä kertaa, Rovanperä summaa.

MM-sarjan johtajana Rovanperän lähtöpaikka on erinomainen, varsinkin jos keli on yhtään kostea. Tämän hetken ennusteen mukaan ennen kisaa vesisateita olisi luvassa, mutta itse kisa olisi varsin kuiva. Ennuste tosin ehtii muuttua vielä monta kertaa ennen h-hetkeä.

– Tiet ovat todella haastavia, sillä leikkaukset ovat isoja ja mutaa sekä soraa nousee tielle. Sääolosuhteilla on iso merkitys, sillä jos on kuivaa, voi tiellä olla pölyä ensimmäisille autoille. Jos taas sataa, lähtöpaikkamme pitäisi olla täydellinen, Rovanperä miettii.

– Odotan hyvää kisaa, sillä kuten sanottua, tykkään Belgian rallista paljon. Meillä oli hyvät testit muutama viikko sitten, ja mielestäni saimme kehitettyä autoa.

Belgian MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kilpailu käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä Belgian MM-rallista on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat