Quantcast

Kalle Rovanperä taisteli Keniassa – ”Olo ei ole mikään paras mahdollinen”

Toyotan Kalle Rovanperä selvitti upeasti Kenian MM-rallin haastavan lauantain ajopäivän.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Haastavien olosuhteiden lisäksi Rovanperä kärsi myös pienestä flunssapöpöstä. Silti suomalaistähti tykitti pätkät läpi huimaa vauhtia. Rovanperän johtoasema ennen sunnuntain kuutta viimeistä erikoiskoetta on 40,3 sekuntia ennen tallikaveri Elfyn Evansia.

– Olo ei ole mikään paras mahdollinen. Olen tuntenut oloni tosi väsyneeksi tänään. En tiedä, mistä se johtuu, mutta tuntuu, että ei ole yhtään energiaa. Nyt olo on vähän parempi sentään, Rovanperä sanoi Rallit.fille lauantain iltahuollossa Naivashassa.

– Varsinkin iltapäivän pitkä pätkä tuntui tosi raskaalta, kun energiatasot olivat alhaalla. Pääsimme onneksi päivän maaliin.

Vaikka Rovanperän johtoasema näyttää muhkealta, on Kenian MM-ralli todistanut, että mikään ei ole varmaa ennen kuin maali on saavutettu.

– Kuten olemme nähneet, niin mikään ero ei ole riittävästi. Huomenna on vielä pitkä päivä luvassa. Pitää vain malttaa ja keskittyä ajamiseen kunnolla, Rovanperä sanoi.

– Huominen on normaalia pidempi sunnuntai, joten on vain pakko pysytellä hyvässä rytmissä. Tietenkin voitto on tavoitteena.

Rovanperän ei ole missään nimessä pakko voittaa Keniassa, sillä pahimmat uhkaajat MM-sarjassa, Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak keskeyttivät lauantaina.

– Aina kun tietää, että olosuhteet ovat hyvät, niin voi vähän puskea. Takana olevilla kavereilla on varmasti aikomuksena vielä hyökätä, joten helppoa ei ole luvassa. Eroja tulee helposti, jos ottaa paljon riskejä. On kuitenkin pakko myös ajaa välillä tosi varovaisesti, Toyota-kuski summasi.

Katso alapuolelta lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat Kenian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat