Quantcast

Kalle Rovanperä selvitti, miksi hän on ollut niin ylivoimainen

Kalle Rovanperä on ollut aivan omaa luokkaansa tänä vuonna rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun kaudesta on takana kuusi osakilpailua, Rovanperä johtaa MM-sarjaa peräti 65 pisteen turvin. Plakkarissa on neljä voittoa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet tästä.

Toyotan suomalaistähti nappasi MM-uransa avausvoiton vuosi sitten Virossa ja torstaina hän hyökkää samoille erikoiskokeille Etelä-Virossa sarjan kärkikuljettajana.

– Toki aina haluaa ajaa maksimisuorituksen, mutta näistä kisoista pitäisi koettaa tuoda myös mahdollisimman hyvät pisteet. Ei voi hölmöillä mitään, Rovanperä summasi Rallit.fille Viron MM-rallin aattona.

Tarton ympäristön reitille ripotteli vettä nuotituksen aikaan, mutta keskiviikkoiltana aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Aura-autona perjantain pitkään urakkaan starttaava Rovanperä toivoo, että sää antaa apuja viikonlopun aikana.

– Se olisi tietenkin meille parempi, että perjantain pätkät olisivat kosteita. Se auttaisi meitä. Ei haittaisi yhtään, jos torstaina sataisi lisää vettä, Rovanperä sanoi.

Vuosi sitten Rovanperä oli lähes päinvastaisessa tilanteessa. Silloin takana oli neljä keskeytystä ja MM-sarjan kärki oli jo mennyt menojaan.

Nyt Rovanperästä leivotaan jo mestaria, vaikka kaudesta on vielä toinen puolikas jäljellä. Mutta mikä on muuttunut sitten viime vuoden? Näin Rovanperä itse analysoi tilanteen.

– Lähtökohdat ovat muuttuneet aika paljon, kun muilla ei ole enää kokemusetua autosta. Me kaikki lähdimme samalta viivalta tähän kauteen, 21-vuotias suomalaiskuski viittasi siihen, että MM-sarjan pääluokassa siirryttiin WRC-autoista Rally1-hybridikilpureihin tänä vuonna.

– Ehkä se on ollut vähän helpompi, kun on päässyt hyvin sinuiksi auton kanssa. Hyvällä perusvauhdilla on päässyt ajamaan hyviä kisoja. Perusvauhti on hyvällä tasolla ja silloin pystyy ajamaan virheittä.

Rovanperä korosti, että Virossa hänen pitää ajaa jälleen järkevästi pistetilannetta ajatellen. Mutta toki huippusijat ovat miehen mielessä.

– Meillä on ihan hyvät mahdollisuudet yltää ihan kärkitaistoon. Nyt se toki riippuu tosi paljon tiimien voimasuhteista, sillä nyt on edessä ensimmäinen nopea ralli tänä vuonna. Aika mahdoton on sanoa etukäteen mitään, kun ensimmäistä kertaa ajetaan näillä autoilla tällaista rallia, Rovanperä pyöritteli.

Viron MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Kunnolla vauhtiin päästään perjantaina, jolloin ajetaan 140 kilometrin verran metsäpätkillä.

Katso alta Viron MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat